Corupție în Armata Română
Un nou scandal de corupție zguduie structurile militare din România, având în prim-plan pe generalul Cătălin-Ștefăniță Zisu, șeful Comandamentului Logistic Întrunit (CLÎ), care se află în prezent sub anchetă din partea Direcției Naționale Anticorupție (DNA), scrie independentnews.ro.
Zisu este acuzat de implicare într-o serie de fraude, care au avut loc în perioada 2022-2023, dar ancheta ar putea să nu se oprească aici.
Surse din interiorul armatei sugerează că generalul a avut un rol semnificativ în construirea unei rețele de protecție politică și juridică ce implică politicieni, judecători și procurori, menită să-i asigure imunitate și sprijin în fața justiției.

O rețea de influență în mai multe domenii
Cătălin-Ștefăniță Zisu a preluat conducerea CLÎ în anul 2004 și, în acest timp, a pus bazele unei rețele de influență care s-ar întinde pe mai multe domenii, inclusiv politică și justiție.
Unul dintre pilonii acestei structuri a fost generalul Marian Hăpău, fostul șef al Serviciului de Informații al Armatei (DGIA), care l-a protejat pe Zisu printr-o rețea informativă vastă.
Hăpău a ieșit la pensie în 2022, dar sursele susțin că protecția sa pentru Zisu continuă, ceea ce ridică semne de întrebare cu privire la legăturile dintre aceștia și modul în care influența acestora persistă în cercurile de putere ale armatei.
Relația dintre Cătălin-Ștefăniță Zisu și familia procurorilor Alexandru
Un alt aspect controversat este angajarea fiului unor procurori DNA, Alin Bogdan Alexandru, la CLÎ, unde a ocupat funcția de consilier juridic și, ulterior, șef de birou.
Acesta a fost responsabil cu supravegherea legalității achizițiilor publice, inclusiv înzestrarea și investițiile militare.
Relația dintre Zisu și familia procurorilor Alexandru pare să fi fost una extrem de apropiată, generalul având un rol activ în promovarea acestora în ierarhia militară și juridică, iar în 2010 a fost nașul fiului acestora, într-o nuntă la care au participat figuri importante din politică și justiție.
Printre invitații la nunta fiului procurorilor Alexandru s-au numărat politicieni influenți, precum Gabriel Oprea, fost ministru al Apărării, și alți oficiali din servicii secrete și justiție militară.
Conform surselor, aceste relații de sprijin reciproc au permis crearea unui sistem protejat de lege, care ar fi facilitent derularea unor acte de corupție și fraude în sectorul militar.
Cătălin-Ștefăniță Zisu ar fi beneficiat de protecție informativă și contrainformativă
De asemenea, generalul Cătălin-Ștefăniță Zisu este acuzat că a beneficiat de protecție informativă și contrainformativă din partea rețelei lui Hăpău, iar anchetele în care este implicat sunt influențate de această rețea puternică de susținători.
Procurorii și judecătorii care făceau parte din această grupare erau recompensați cu delegații și vacanțe de lux, dar și cu acces la privilegii financiare și sociale, toate gestionate de Cătălin-Ștefăniță Zisu, mai spune sursa anterior citată.