Liderul PSD, Mircea Geoană, a declarat, joi, la TVR că a fost sunat de la Washington, de la FMI şi că astăzi îl va suna personal pe directorul general al Fondului „pentru a-l linişti” şi a-i spune că România, chiar dacă e în criză, este o ţară predictibilă.

„Mă sună lumea din străinătate. M-au sunat acuma de la Washington, de la Fondul Monetar. Mâine am să vorbesc cu directorul general al Fondului Monetar Internaţional ca să-l liniştesc pe acest om, spunându-i că România, chiar dacă este în criză, este o ţară predictibilă”, a spus Geoană.

Liderul PSD l-a acuzat din nou pe şeful statului că este răspunzător de situaţia creată.

„Ideea că donmul Boc, într-un acces de demnitate şi de indignare, a răbufnit împotriva vicepremierul Dan Nica este pur şi simplu ridicolă. Dacă ne uităm în spate, există un plan concret, electoral al domnului Băsescu care a vrut să aibă PSD-ul la guvernare ca să preia şocurile sociale pe spatele nostru şi, pe final, cu scopul adevărat de a distrage atenţia românilor de la criză, de la pierderile de locuri de muncă şi de la problemele sociale”, a spus Geoană.

Geoană a adăugat că „adevăratul plan” era revocarea a câte unui ministru la două zile.

„Adevăratul plan: primul, Nica. Îl schimbăm. Al doilea, Andronescu. Al treilea, Ilie Sârbu”, a spus Geoană.

Reprezentantul FMI în România şi Bulgaria, Tonny Lybek, a declarat, pentru Mediafax, că acordul Fondului Monetar Internaţional cu România va continua, în pofida ruperii coaliţiei de guvernământ, argumentând că negocierile s-au purtat cu autorităţile române, nu cu un partid anume.

„Nu există aşteptări pentru întreruperea programului. Acordul a fost negociat cu România, nu cu un partid anume. Ne aşteptăm ca autorităţile să continue în efortul lor de a atinge ţintele stabilite în acord”, a spus Lybek.

El a precizat că următoarea misiune a FMI, care va sosi în România la sfârşitul lunii octombrie sau începutul lunii noiembrie, va fi în măsură să facă mai multe evaluări.

„Totul este încă nou. Avem în acest moment un acord cu România şi la acest lucru ne uităm”, a mai spus Lybek.

SURSA: Mediafax