George Simion, despre rezultatele formaţiunii sale la alegerile din 9 iunie

George Simion, președintele AUR, a anunțat că în acest weekend va avea loc congresul pentru desemnarea candidatului la alegerile prezidențiale. El a subliniat că intenționează să lupte împotriva unui sistem comasat și nedemocratic. Simion a menționat că ideea de a intra în cursa pentru președinție este tot mai susținută de colegii săi.

În discursul său, Simion a discutat despre modificările strategice pentru alegerile viitoare din toamnă și a confirmat că există o probabilitate de 99,9% să fie candidatul partidului la alegerile prezidențiale. De asemenea, liderul AUR a comentat mandatul eurodeputaților partidului în Parlamentul European și a criticat aspru presupusele fraude masive din alegeri.

George Simion recunoaşte că AUR avea planuri mai mari pentru alegerile locale. Chiar şi aşa, rezultatele obţinute în cele mai multe consilii din ţară sunt mulţumitoare.

„Suntem mulțumiți de majoritatea filialelor din țară. Avem și locuri unde lucrurile nu au mers cum trebuie și unde vom opera schimbări.

Sunt zone în țară în care nu m-a nemulțumit atât scorul obținut, m-au nemulțumit anumite colaborări care s-au făcut la nivel local cu partidele sistemului, PSD și PNL și vom interveni acolo. Vom schimba anumite conduceri județene”, a declarat George Simion pentru ziare.com.

AUR nu se va alia cu PSD şi PNL după parlamentare

El afirmă că o parte din rezultatele slabe se datorează și lipsei de campanie a unor candidați, însă este mulțumit de performanța AUR în diaspora.

George Simion promite că formaţiunea sa nu face alianţe cu PSD şi PNL după alegerile parlamentare de la finalul acestui an. Liderul AUR a vorbit despre o distrugere sistematică a României în ultimii 34 de ani.

„Din punctul meu de vedere, alianțele de tipul Racul, Broasca și cu Știuca au distrus România în acești 34 de ani. Este o șansă enormă, cauzată de disperarea lor de a-l trimite la o pensie binemeritată după 10 ani de eforturi pe Klaus Iohannis.

Asta este înțelegerea, să îl trimită la o sinecură prin Europa, că la NATO nu se poate, și să se grăbească înainte de alegerile și SUA din noiembrie”, a precizat liderul AUR.

George Simion
SURSA FOTO: Facebook, George Simion

Guvern monocolor AUR şi Simion preşedinte al ţării

În schimb, Simion îşi doreşte ca AUR să formeze singură Guvernul în România după alegeri. Ar fi o demonstraţie reală a faptului că în România mai există democraţie, spune el.

„Ar fi ceva minunat, ar fi demonstrația că avem democrație în România, nu că ne sunt aleși președinții din alte state. Ca președinte voi milita pentru păstrarea României în afara oricărui război și pentru pace.

Ca președinte voi lupta ca românii să fie împroprietăriți, deci, stăpâni în țara lor și voi lupta pentru reducerea taxării muncii și pentru un nivel drept de 25% pentru impozitul pentru salariu”, a spus Simion.

Iar George Simion va candida, mai mult ca sigur, pentru postul de preşedinte al României. Probabil anunţul oficial va veni după congresul din acest weekend, însă el spune deja că sunt şanse de 99,9% ca el să fie candidatul desemnat de partid pentru cursa prezidenţială.

„Eu voi fi candidatul AUR 99,9%. Mâine (sâmbătă, 15 iunie – n.r.) vom avea întâlnirile statutare și lansarea campaniei pentru alegerile prezidențiale. Nu mă tem de nimeni, am văzut opțiunile enumerate în spațiul public, sper să se decidă (…)

Eu sunt un om asumat, un om tânăr, energic și având în vedere numele candidaților, Geoană, Ciucă, Ciolacu, nu mă tem. Aștept să se decidă, să văd și eu cu cine intru în turul 2”, a mai declarat George Simion.