George Simion, citat la Direcția Generală Anticorupție într-un dosar de abuz în serviciu cu circumstanțe agravante. Chiar liderul AUR a postat pe conturile sale de socializare citația respectivă.
George Simion, citat la Direcția Generală Anticorupție
Președintele partidului Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), George Simion, a fost chemat la Direcția Generală Anticorupție. Potrivit citației, postată de pagina de socializare chiar de către Simion, politicianul este chemat ca martor într-un dosar de abuz în serviciu cu circumstanțe agravante.
Liderul AUR George Simion a fost chemat la Direcția Generală Anticorupție. Informația a fost dezvăluită chiar de Simion, care a postat textul citației pe pagina sa de socializare.
„Am primit această citație de la DGA. Nu pot să nu observ cum foarte multe instituții au fost mobilizate în ultimele zile ca să încerce să ne blocheze. DUMNEZEU ESTE MARE!” a scris Simion pe Facebook.
Conform citației, este menționat că George Simion este chemat ca martor într-o cauză care implică articolul 297 alineatul 1 din Codul Penal, cu aplicarea articolului 309 din Codul Penal, în raport cu articolul 132 din Legea 78/2000.
„CITAȚIE emisă la ziua 25, luna august, anul 2023
SIMION GEORGE-NICOLAE fiul Constantin și Gica, de ani 36, domiciliat în com. Garoafa, sat Răchitosu, str. Răchitei nr. 6, jud. Vrancea, Președinte al Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) – organizație politică cu adresa în mun. București, Bulevardul Iancu de Hunedoara nr.8A, Sector 1 este chemat la acest organ de urmărire penală, cu sediul în mun. București. Sos Olteniței nr. 390A. sector 4, camera 2, pentru ziua de 04 septembrie
2023, ora 10:00 în calitate de martor în cauza privind art. 297 alin. 1 din Codul penal cu aplicarea art. 309 din Codul penal, raportat la art. 132 din Legea 78/2000.În caz de neprezentare nejustificată se poate dispune aducerea în baza unui mandat de aducere. Totodată, lipsa nejustificată a persoanei chemată să dea declarații sau părăsirea fără permisiune ori fără un motiv întemeiat a locului unde urmează a fi audiată, se sancționează cu amenda judiciară de la 250 la 5.000 lei”, se arată în documentul postat de liderul AUR.
Ce spune Codul Penal privind articolele menționate
Articolul 297, alineatul 1, din Codul Penal spune că „fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, nu îndeplineşte un act sau îl îndeplineşte în mod defectuos şi prin aceasta cauzează o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică.”
De asemenea, Articolul 309 din Codul Penal precizează că „legiuitorul incriminează o variantă agravată comună pentru toate infracţiunile de serviciu susceptibile ca prin săvârşirea acestora să se producă consecinţe deosebit de grave.”