George Simion, executat de ANAF! Ce a făcut președintele AUR

George Simion, liderul AUR

SURSA FOTO: Facebook, George Simion

George Simion, liderul Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), a fost executat silit. A ieșit la iveală motivul pentru care acestuia i s-au pus popriri pe conturi.

George Simion, executat silit

George Simion și Diana Șoșoacă au fost acuzați că nu își plătesc impozitele și amenzile. Această problemă a fost adusă în atenția publică în primăvara acestui an de către fostul președinte al ANAF, Lucian Heiuș, care a lansat un atac direct asupra celor doi parlamentari.

Lucian Heiuș a făcut aceste acuzații în timpul unui interviu televizat, în care a afirmat că Diana Șoșoacă și George Simion sunt printre parlamentarii care au fost executați de ANAF pentru neplata unor amenzi și cheltuieli judiciare.

”Marea majoritate (a demnitarilor) da (își plătesc taxele). Din păcate există și persoane care nu. Culmea e că chiar Diana Șoșoacă și George Simion sunt printre parlamentarii care sunt executați de ANAF pentru neplata unor amenzi și unor cheltuieli judiciare”, spunea Lucian Heiuș la B1 TV.

George Simion nu și-a plătit datoriile la stat

George Simion, liderul unui partid cu 20% în sondaje și posibil candidat pentru funcția de președinte, a primit un număr semnificativ de somații și notificări de plată din partea biroului local de taxe și impozite. Acest lucru se întâmpla în perioada mai 2022 – martie 2023.

Acest lucru a condus la emiterea mai multor titluri executorii, iar datoria sa a ajuns la suma de 15.000 de lei.

De asemenea, parlamentarul AUR avea de achitat și alte amenzi acumulate în perioada 2019 – 2022, pentru diverse încălcări, cum ar fi:

  • amenzi de circulație
  • tulburarea liniștii publice

Pentru aceste amenzi, suma totală a datoriei este de 24.600 de lei.

Cu toate acestea, Simion a omis și plata taxelor anuale pentru mașina sa. În martie, datoria sa la impozitul auto a atins suma de peste 300 de lei.

Liderul AUR a dat Primăria în judecată

Cu toate acestea, George Simion a reacționat printr-o acțiune legală și a dat în judecată Primăria Garoafa după ce a fost instituită o poprire pe conturile sale.

El a argumentat că actele de executare sunt ilegale, susținând că „o parte din titlurile de creanță care stau la baza prezentei executări au fost contestate în termen legal”.

Conform legii, titlurile de creanță contestate în instanță nu pot fi transformate în titluri executorii. Cu toate acestea, cererea sa a fost respinsă. Instanța a menționat că nu a achitat taxa de timbru. De asemenea, suma cerută pentru cauțiune nu a fost plătită.

SURSA FOTO: Inquam Photos, Sabin Cirstoveanu

Diana Șoșoacă are datorii de 30.000 de euro

În cazul Dianei Șoșoacă, situația este și mai complexă. Ea se află în dispută cu Administrația Finanțelor Publice Sector 2 pentru datorii de aproximativ 30.000 de euro. Senatoarea susține că acestea fie au fost achitate online, fie au fost desființate în instanță.

Ea a explicat că majoritatea amenzilor au fost anulate în instanță. Potrivit ei, ANAF continuă să instituie popriri și executări silite. Cu toate acestea, datoria ei este controversată, deoarece, în funcție de surse, există opinii diferite cu privire la faptul dacă sumele au fost plătite sau nu, arată fanatik.ro.

”Da, este vorba despre amenzi pe care le-am primit în timpul pandemiei și despre alte sume despre care habar nu am.

În cazul amenzilor, majoritatea au fost anulate în instanță, însă ANAF continuă să-mi instituie popriri și executări silite. Celelalte sume sunt de la cabinet, pe care le-am achitat prin ghiseul.ro. Am plăți făcute în februarie, care îmi apar că sunt în procesare”, a declarat Diana Șoșoacă.