George Soros a elaborat raportul său despre alegerile din Ungaria: Vrea să arunce un colac de salvare stângii ungare

SURSA FOTO: Dreamstime

Human Rights Watch (HRW), perla coroanei lui Soros, vrea să arunce un colac de salvare pentru stânga ungară eşuată, înecată în scandal din cauza banilor primiţi din străinătate pentru campania electorală.

Prin urmare, la nouă luni de la alegerile din Ungaria, această organizaţie internaţională care luptă pentru apărarea drepturilor omului, finanţată de George Soros, a elaborat „raportul” său despre alegerile din Ungaria, informează Centrul pentru Drepturi Fundamentale din Budapesta, pe pagina sa de Facebook.

În ultima sa analiză, institutul ungar mai menţionează: „Ca de obicei, pe lângă acuzațiile nefondate, formulate la adresa Guvernului și FIDESZ, ‘raportul’ este plin de afirmaţii lipsite de temei din punct de vedere profesional și legal, ceea ce nu descurajează mass-media ungară de stânga liberală să răspândească servil, fără critici, noile acuzații ale acestei organizații ‘civile'”.

Potrivit Centrului pentru Drepturi Fundamentale, mass-media de stânga liberală ajută la răspândirea acuzaţiilor organizaţiei lui Soros în condiţiile în care atât OSCE şi organizaţiile internaţionale independente, cât şi observatorii naţionali acreditaţi în secţiile de votare, care au fost plătiţi, de altminteri, tot din banii lui Soros, au confirmat imediat după alegerile parlamentare: Alegerile din Ungaria în 2022 s-au desfăşurat în ordine, în condiţii legale şi fără probleme. Misiunea OSCE de observare a alegerilor a constatat că „totul a fost în regulă în ceea ce priveşte organizarea şi desfăşurarea tehnică a alegerilor”.

Raportul HRW conţine acuzaţii dure

La toate acestea Centrul pentru Drepturi Fundamentale mai adaugă: „Misiunea OSCE a afirmat că au avut loc alegeri democratice, în condiții legale. Organizația a delegat 312 observatori din 45 de țări. Observatorii au constatat în secţiile de votare o bună organizare și un climat de pace”.

Centrul pentru Drepturi Fundamentale atrage atenţia asupra faptului că „raportul” HRW conţine acuzaţii dure, însă nu prezintă nicio dovadă celor interesați. HRW se concentrează, în principal, asupra presupuselor abuzuri de date ale Guvernului, motiv pentru care „raportul” își permite să aibă tot felul de bănuieli, fără niciun temei.

HRW acuză guvernul și pe cel mai mare partid de guvernământ de practici ilegale, fără a prezenta vreo dovadă în acest sens, prin urmare, această parte a „raportului” nu este altceva decât o acuzație nefondată, fără dovezi. Centrul pentru Drepturi Fundamentale mai subliniază că, pe lângă minciuni, constatările părtinitoare din punct de vedere ideologic ale HRW sunt „dovedite” și autentificate de surse „anonime” şi de narațiunile persoanelor care au dorit să îşi păstreze anonimatul și care ar fi fost, probabil, victime ale incidentelor privind protecția datelor. Cu alte cuvinte, toate afirmațiile și constatările extrem de părtinitoare pot reflecta chiar şi fanteziile autorilor „raportului”.

Abuzuri reale si grave ale protecţiei datelor

Până acum, reglementările ungare privind protecția datelor, care sunt considerate excepțional de stricte în UE, nu au fost criticate de nicio organizatie internaţională. Ceea ce înseamnă că din punct de vedere al protecției datelor, totul a decurs bine și legal la alegerile din 2022, derapajele HRW dau dovadă, așadar, de necunoaștere a faptelor, dar par și mai mult ca un atac deliberat, motivat politic, a mai subliniat institutul ungar de analiză a dreptului public, care mai precizează: Pânâ acum în campania electorală a stângii au fost constatate abuzuri reale si grave ale protecţiei datelor, cum ar fi campania prin SMS derulată de societatea DatAdat Professional Kft. din Budapesta, în cadrul căreia au fost trimise mesaje electorale către milioane de numere de telefon mobil ai căror proprietari nu au oferit opozitiei de stânga datele lor de contact.

„Raportul” HRW publică și abuzurile de protecție a datelor constatate în cazul partidelor de opoziție, deoarece aceste abuzuri sunt atât de grosolane încât nici organizaţia HRW, finanţată de Soros, nu le poate ține sub tăcere. Este adevărat că aceste abuzuri sunt menționate în raport doar ocazional, având grijă să nu provoace mari pagube opoziției de stânga. Potrivit constatărilor HRW, în cazul partidelor de opoziţie procesarea datelor personale nu a fost transparentă, ceea ce a implicat riscul nerespectării vieţii private.

„Însă, raportul nu întârzie să precizeze şi faptul că, spre deosebire de partidul de guvernământ, nu s-a găsit nicio dovadă în sensul că gestionarea datelor de către partidele de opoziție ar fi cauzat inechitate în procesul electoral. Iar dovezile prezentate de HRW părților interesate în cazul partidelor de guvernământ sunt cele ale persoanelor care au dorit să îşi păstreze anonimatul – după cum am menţionat mai sus”, a precizat Centrul pentru Drepturi Fundamentale.

Concluziile Centrului pentru Drepturi Fundamentale

Acesta a adăugat. „Raportul mai subliniază că partidele politice din Ungaria – precum şi în alte ţări – au investit în campanii bazate pe date: au creat baze de date detaliate ale alegătorilor, au lansat petiții și consultări online pentru colectarea datelor, au cumpărat reclame politice online, au implementat chatbot-uri în rețelele sociale și au păstrat contactul direct cu alegătorii și susținătorii prin apeluri automate, SMS-uri și e-mailuri”.

Potrivit institutului ungar, HRW numai detaliază faptul că înainte de campania electorală din 2022 fiecare dintre cele șase partide de opoziție și Mișcarea Ungaria Tuturor condusă de Péter Márki-Zay au colectat și datele simpatizanților lor – adică „i-au listat pe aceştia”, aşa cum mass-media de stânga liberală se referă la baza de date a simpatizanţilor FIDESZ, care de altfel este legală și corespunde exigenţelor gestionării datelor. Pe lângă acestea, datele au fost colectate şi prelucrate şi de această mişcarea „civilă”, apropiată de Soros, care a organizat alegerile preliminare ale opoziţiei, şi mai există şi indicii referitoare la faptul că partidele de opoziţie au primit aceste liste în timpul campaniei pentru a le folosi în vederea mobilizării alegătorilor.

Potrivit Centrului pentru Drepturi Fundamentale, prin elaborarea acestui „raport”, scopul HRW este clar, şi anume: prin defăimare, fără temei, vrea să arunce un colac de salvare stângii ungare care a eşuat şi se află într-o gravă spirală de minciună şi care își trăiește în prezent viața de zi cu zi cufundată în cel mai mare scandal de politică internă. Este o chestiune măruntă faptul că organizaţia Human Rights Watch este finanţată de acelaşi George Soros care are o relaţie cordială cu liderii stângii şi care a avut un rol major şi în finanţarea partidelor de stânga în 2022, a mai menţionat Centrul pentru Drepturi Fundamentale din Budapesta, citat de Magyar Nemzet.