Cu ocazia Adunării Generale a Naţiunilor Unite, Soros a explicat că doreşte să utilizeze puterea sectorului privat în scopul binelui public, scrie Agerpres.
'Vom investi în start-up-uri, companii existente, iniţiative cu impact social şi companii înfiinţate de migranţi şi refugiaţi. Aceste investiţii sunt destinate să fie unele de succes. Însă, obiectivul nostru principal este să creăm produse şi servicii în beneficiul migranţilor şi comunităţilor care îi găzduiesc. Sper că angajamentul meu îi va inspira şi pe alţi investitori să urmeze o misiune similară', a afirmat George Soros, într-un editorial publicat în The Wall Street Journal.
Fundaţia pentru o Societate Deschisă (OSF), un ONG deţinut de Soros, se va ocupa de fonduri. Orice profituri de pe urma investiţiilor vor merge spre programele pentru migranţi şi refugiaţi ale OSF, care includ centre de primire în Grecia şi iniţiative pentru a oferi refugiaţilor sirieni asistenţă juridică.
George Soros, el însuşi un evreu de naţionalitate ungară refugiat în Marea Britanie la finele celui de-al Doilea Război Mondial pentru ca, ulterior, să emigreze în SUA, a adăugat că are de gând să solicite Agenţiei ONU pentru refugiaţi şi Comitetul Internaţional de Salvare să îi ghideze investiţiile.
Peste 300.000 de migranţi şi refugiaţi au traversat Marea Mediterană pentru a ajunge în Europa pe parcursul lui 2016, an în care ar putea să se înregistreze cel mai mare număr de persoane decedate în naufragii, dacă ritmul actual se menţine, a avertizat marţi Înaltul comisariat ONU pentru refugiaţi.