Călin Georgescu reușește să identifice problemele societății românești corect
Într-o mișcare neașteptată, Nicușor Dan adversarul lui Călin Georgescu a admis, direct sau indirect, că acesta reușește să identifice corect problemele profunde ale societății românești. Declarațiile făcute joi de Nicușor Dan, în cadrul emisiunii „Sinteza Zilei” de la Antena 3 CNN, oferă indicii despre strategia pe care o va aborda candidatul pro-occidental în relația cu electoratul lui Georgescu.
Nicușor Dan a explicat că România se află într-o situație fără precedent. Potrivit acestuia, alegerile prezidențiale programate în luna mai vor reprezenta o adevărată piatră de hotar pentru viitorul țării. Spre deosebire de campaniile electorale anterioare, în care direcția pro-europeană și pro-atlantică a României era o constantă, actualul context politic și social ridică întrebări serioase despre traiectoria țării.
„Eu nu cred că suntem într-o campanie așa cum au fost toate cele pe care le-am avut până acum.
Adică, în campaniile pe care le-am avut până acum, inclusiv în alegerile din 24 noiembrie, am avut o garanție a rămânerii României în spațiul euroatlantic, am avut niște candidați de partid, am avut teoria votului util, am avut teoria răului cel mai mic.”, a declarat Nicușor Dan.
Susținătorii lui Călin Georgescu, în vizorul lui Nicușor Dan
Un punct central al strategiei lui Nicușor Dan este adresarea către electoratul lui Călin Georgescu, o bază de susținători despre care candidatul spune că nu poate fi ignorată. Deși a recunoscut că Georgescu a reușit să atragă atenția asupra unor probleme reale ale societății, Dan a fost categoric în privința soluțiilor propuse de acesta.
„Va trebui să vorbim cu susținătorii lui Călin Georgescu. Trebuie să le spunem că, deși reușește să identifice corect anumite probleme, soluțiile pe care le propune nu duc România într-o direcție bună. Nu putem accepta să ne îndepărtăm de valorile occidentale care au stat la baza dezvoltării noastre în ultimele decenii”, a spus Nicușor Dan.
El a insistat că mesajul său către acest electorat trebuie să fie unul ferm, dar constructiv, bazat pe explicarea pericolelor izolaționismului și pe propunerea unor soluții concrete și sustenabile.
Nicușor Dan consideră că un rol esențial îl vor avea voluntari
Spre deosebire de campaniile electorale anterioare, Nicușor Dan consideră că un rol esențial îl vor avea voluntarii. Într-un peisaj politic în care încrederea în clasa politică este la un minim istoric, Dan vede voluntariatul ca o formă de mobilizare autentică și directă.
„Cred că, în această campanie, cel mai important lucru va fi mobilizarea voluntarilor. Oamenii trebuie să ducă mesajul nostru mai departe către prieteni, familie, cunoștințe, în mediul online și offline. Candidatul care va reuși să creeze o mișcare autentică bazată pe voluntari va avea cele mai mari șanse să intre în turul doi”, a explicat candidatul.
Nicușor Dan a adăugat că această abordare este necesară nu doar pentru a învinge pericolul reprezentat de izolaționism, dar și pentru a recâștiga încrederea cetățenilor în instituțiile statului și în viitorul României.
În finalul intervenției, Nicușor Dan a făcut un apel către toți cei care își doresc o Românie pro-europeană să se implice activ în campanie și să sprijine valorile democratice.
„Avem o responsabilitate față de viitorul României. Trebuie să le arătăm oamenilor că există alternative reale și că putem merge înainte, fără să ne pierdem identitatea, dar și fără să ne izolăm de lumea civilizată. Este momentul să dăm dovadă de unitate și să muncim împreună pentru a construi o Românie mai bună”, a încheiat Nicușor Dan.