Germania a depășit un prag critic! Cazurile zilnice au atins cea mai mare valoarea de la începutul pandemiei

În momentul de față, Germania trece printr-un val pandemic care afectează funcţionarea multor companii, inclusiv Lufthansa Cargo, din cauza penuriei de personal, potrivit informațiilor transmise de reuters.com

Lovitura de grație a venit după ce Institutul Robert Koch pentru boli infecţioase a anunţat joi 203.136 de teste pozitive în ultimele 24 de ore, numărul zilnic al cazurilor de COVID-19 fiind cu 69.600 mai mare decât cel raportat în aceeaşi zi a săptămânii trecute.

Incidenţa la şapte zile a urcat la 1,017, în creştere faţă de incidenţa de 941 raportată miercuri

Incidenţa la şapte zile, raportată la 100.000 de persoane, a urcat la 1,017, în creştere faţă de incidenţa de 941 raportată miercuri. Totodată, alte 188 de persoane din Germania au murit din cauza COVID-19 în ultimele 24 de ore, ridicând la 117.314 bilanţul victimelor confirmate de la începutul pandemiei.

Creşterea numărului de infectări a provocat o penurie de personal disponibil în diverse sectoare de activitate, inclusiv în logistică, sănătate şi îngrijirea copiilor.

Divizia cargo a companiei aeriene Lufthansa a anunţat că, din cauza penuriei de personal pe aeroportul său din Frankfurt, nu mai poate să sorteze coletele primite din Statele Unite, Canada şi din Europa. Criza de personal afectează 15% din operaţiunile de tip cargo asigurate de această companie, care precizează că orarul său de zbor nu a fost afectat, nici transportul unor bunuri fragile, precum organe pentru transplant şi produse care necesită o temperatură controlată.

Rivalul său DHL a anunţat că operaţiunile sale din Frankfurt şi Leipzig sunt de asemenea afectate de penuria de personal. Federaţia Spitalelor din Germania a avertizat la începutul acestei săptămâni că trei sferturi din totalul clinicilor medicale au raportat numere mai mari – decât cele obişnuite- de angajaţi care au intrat în concedii medicale.

Aproximativ 75% din populaţia Germaniei a primit cel puţin o doză a unui vaccin anti-COVID-, un procent mai mic decât cele din alte ţări occidentale, precum Franţa, Italia şi Spania, unde ratele de vaccinare sunt de 80%, 83%, respectiv 86%.

Parlamentarii germani au dezbătut miercuri o lege ce vizează vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19, în timp ce mai mulţi protestatari s-au reunit în faţa clădirii Parlamentului din Berlin.

Cancelarul Olaf Scholz susţine vaccinarea obligatorie a persoanelor de peste 18 ani, însă coaliţia de guvernare este divizată în această chestiune, iar Scholz le-a cerut parlamentarilor să voteze aşa cum le dictează conştiinţa.