Germania a luat marea decizie. Va intra în vigoare de duminică, 27 martie

Întreaga lume este amenințată de cel de-al treilea val al pandemiei de coronavirus. În timp ce unele deja se luptă cu un număr crescut de cazuri, altele încearcă să țină cel de-al treilea val la distanță.

Țara care te testează după ce treci granița. Se aplică de duminică, 27 martie.

Din acest motiv, Germania a decis ca toți călătorii care ajung în țară pe cale aeriană să efectueze un test pentru coronavirus la sosirea pe aeroporturi. Autoritățile germane informează că anunțul a fost făcut din timp pentru ca atât pasagerii, cât și liniile aeriene să se pregătească.

Amintim că Germania încearcă să limiteze al treilea val al epidemiei de coronavirus, provocat în special de versiuni mai noi şi mai contagioase ale agentului patogen.

Restricțiile în Germania vor fi înăsprite

Cancelarul german Angela Merkel anunța, marți, că majoritatea magazinelor vor fi închise şi serviciile religioase anulate în weekendul de Paştele catolic şi protestant, între 1 şi 5 aprilie. Merkel a declarat că situația este gravă și că numărul cazurilor de coronavirus crește exponențial.

„Situaţia este gravă. Numărul de cazuri creşte exponenţial, iar paturile de la terapie intensivă se umplu din nou”, a avertizat cancelarul german într-o conferinţă de presă după aproape 12 ore de negocieri cu landurile federale.

Cancelarul german consideră că nu vom scăpa de pandemie nici în 2022

Angela Merkel a declarat că ”trebuie să plecăm de la premisa că virusul, cu mutaţii sale, ne va ţine ocupaţi pentru mult timp, aşa că problema se va prelungi dincolo de acest an”. Ea a mai explicat că sunt necesare eforturi suplimentare pentru a garanta că şi restul lumii primeşte vaccinuri, din moment ce în caz contrar vor continua să apară noi mutaţii, iar unele dintre ele ar putea deveni rezistente la vaccin.

Aceasta a apărat decizia guvernului său de a procura vaccinuri anti-COVID împreună cu celelalte state membre ale UE, adăugând că un eşec în această privinţa ar fi zguduit blocul comunitar la temelie.

„În ciuda tuturor plângerilor, a fost corect să ne bazăm pe achiziţia şi aprobarea în comun a vaccinurilor de către Uniunea Europeană Acum, când vedem că inclusiv cele mai mici diferenţe în distribuţia vaccinurilor produc mari discuţii, nu vreau să îmi imaginez ce ar fi fost dacă unele state ar fi avut vaccinuri, iar altele nu. Acest lucru ar fi zguduit piaţa internă la temelie”, a subliniat Merkel.

Sursă foto: INQUAM/Octav Ganea