Germania a pregătit măsurile. Reguli obligatorii în caz de război

rusia germania

SURSA FOTO: Dreamstime

Planul Germaniei în cazul unui război cu Rusia. Oficialii germani au făcut public un document care prezintă în detaliu cum un conflict armat ar afecta atât civilii, cât și pe cei care lucrează în domenii care ar putea ajuta armata.

Conform unui document de 67 de pagini publicat de oficialii germani detaliază modul în care izbucnirea unui război ar putea afecta civilii, mai ales pe cei care activează în sectoare care ar putea asista armata, relatează James Rothwell, corespondent la Berlin pentru The Telegraph.

Reguli obligatorii în caz de război

Conform documentului, Germania ar reintroduce serviciul militar obligatoriu, iar o agenție specializată în ocuparea forței de muncă ar fi autorizată să impună cetățenilor calificați, cu vârsta peste 18 ani, să lucreze în anumite domenii. Această măsură ar interzice renunțarea la muncă în situația în care activitatea lor ar fi considerată utilă pentru efortul de război.

Experții recomandă ca populația să-și pregătească subsolurile și să caute adăpost acolo, deoarece nu se bazează pe buncăre mari pentru toată lumea.

În Germania, pivnițele construite special în acest scop sunt considerate o măsură de protecție pentru populație în eventualitatea unui război.

Autoritățile din Germania au elaborat mai multe scenarii în caz de conflict armat și au sfătuit cetățenii să își pregătească subsolurile locuințelor pentru a servi ca adăpost în caz de atac, conform publicației Der Spiegel.

Conform unui raport ce urmează să fie discutat de oficialii Ministerului de Interne german în Potsdam în această lună, adăposturile publice de mari dimensiuni pentru mii de oameni „nu sunt o măsură de protecție adecvată împotriva armelor de precizie moderne”, care pot provoca distrugeri masive în câteva minute, a relatat Der Spiegel.

Potrivit experților citați de publicația germană, cel mai mare pericol pentru populația civilă, în cazul unui atac al Rusiei, ar fi „resturile și schijele care zboară sau unda de șoc a unei explozii”.

Steagurile Rusiei și Germaniei; Sursă: Dreamstime

Măsuri suplimentare care ar trebui luate în considerare

Documentul menționat include și alte măsuri suplimentare pe care populația germană ar trebui să le ia în considerare în cazul unui atac. Printre acestea, încăperile subterane sau interioarele clădirilor oferă deja o anumită protecție, iar măsuri simple, precum acoperirea ferestrelor și a deschiderilor, pot consolida și mai mult protecția.

În eventualitatea unui atac surpriză, autoritățile germane recomandă persoanelor care nu se află acasă sau turiștilor să se adăpostească în încăperile sau buncărele existente în clădirile publice, magazinele și parcările subterane, precum și stațiile de metrou, acestea fiind considerate spații sigure.

În perioada celui de-al Doilea Război Mondial, Germania de Vest dispunea de aproximativ 2000 de buncăre, capabile să adăpostească aproximativ 470 000 de persoane. În prezent, pentru a asigura protecția celor 85 de milioane de locuitori ai Germaniei, ar trebui să fie construite peste 200 000 de buncăre mai mari, cu un cost estimat la 140,2 miliarde de euro.

Guvernul german ar urma să reintroducă raționalizarea

De asemenea, guvernul german ar plănui să introducă raționalizarea, asigurând cel puțin o masă caldă pe zi, și să se bazeze pe stocuri secrete de cereale pentru a menține securitatea alimentară. Întreprinderilor germane li se va cere să-și reorienteze producția către echipamentele de apărare, iar spitalele vor primi instrucțiuni să se pregătească pentru primirea unui număr mare de răniți din zona de conflict.

„În același timp, Germania va ordona o desfășurare semnificativă de forțe în est pentru a proteja flancul estic al NATO. De asemenea, s-ar putea să fie nevoită să găzduiască și să hrănească mii de soldați aliați ai NATO pe teritoriul german în timp ce aceștia tranzitează spre linia frontului”, scrie The Telegraph.

În contextul acestor acțiuni, tancurile și alte vehicule militare vor avea prioritate totală pe drumurile și căile ferate din Germania, iar guvernul va avea autoritatea de a suspenda traficul aerian. Toți medicii, asistentele medicale, medicii veterinari și psihologii vor fi repartizați între Bundeswehr (forțele armate germane), armata germană și sectorul civil.

Presa germană va fi impusă să ofere imediat actualizări și alte informații, iar autoritățile germane vor fi autorizate să evacueze anumite zone ale Germaniei, având grijă să nu se separe familiile.