Vești proaste pentru șoferi! Creșterea prețurilor la combustibil continuă alarmant. Anumite benzinării au atins pragul de 2 euro/litru

Totul se scumpește în Germania iar prețurile la energie, în special, continuă să crească. Astfel, sunt deja benzinării care au depășit pragul de 2 euro/litru, în contextul în care prețul mediu pentru benzina premium în 2021 a fost de 1,52 euro, conform celor scrise de bild.de

La Berlin-Schöneberg, litrul de V-Power-Racing costa aproximativ doi euro în ziua de luni, 11 octombrie. Alimentarea cu benzină premium normală este în prezent puțin mai ieftină, deși limita de doi euro este spartă în mod repetat în multe stații de alimentare cu autostradă.

Ce pot face șoferii?

În timp ce o serie de stații de alimentare pe autostrada din Bavaria percep 1,99 euro pentru un litru de benzină premium, șoferii pot alimenta la o stație de benzină rurală, unde prețul este de 1,44 euro până la 1,57 euro.

De asemenea, o scurtă călătorie în Austria pare promițătoare, potrivit sursei menționate. De exemplu, în ​​München și în zona înconjurătoare, lucrurile nu arată prea bine. Astfel, șoferii pot alege să plătească în medie 1,33 euro pentru un litru de benzină premium în Austria.

Ce se întâmplă cu mașinile second hand aduse din Germania?

Toți cei care aduc mașini din străinătate vor trebui să le înscrie personal la Registrul Auto Român, pe numele lor, înainte de a le vinde.

„Dacă o firmă cumpără o mașină din Germania, în mod normal ar trebui să vină cu mașina în țară, să-i facă omologarea la RAR și în urma revânzării, la prețul de factură cu care a fost achiziționată în Germania, ar trebui să-i pună partea de TVA, care implicit îi ridică prețul. În condițiile în care se fac mai multe acte succesive, cu tot soiul de firme fantomă, practic statul este eludat de TVA”, a declarat Radian Tufă, director general RAR.

Bugetul de stat ar fi pierdut peste un miliard de lei în ultimii cinci ani din aceste afaceri, se arată în statisticile oficiale. De altfel, samsarii declară că modificarea legislativă îi vizează pe cei care au firme, care în ultimii ani au făcut averi colosale.