Germania examinează componente chinezești din rețeaua 5G: Trebuie să ne protejăm

Sursă: Dreamstime

Germania examinează toate componentele chinezești care sunt instalate în rețeaua 5G a țării. Germania ia în considerare interzicerea anumitor componente de la companiile chineze.

Ministerul de Interne al Germaniei examinează toate componentele chinezești care sunt deja instalate în rețeaua 5G a țării, a declarat duminică ministrul Nancy Faeser, citată, în contextul în care Berlinul își reevaluează relația cu principalul partener comercial, China.

Germania își va proteja rețelele de comunicații

„Trebuie să ne protejăm rețelele de comunicații”, a declarat Faeser pentru cotidianul Bild am Sonntag, adăugând că cele trei priorități ale examinării sunt identificarea riscurilor, evitarea pericolelor și evitarea dependențelor.

„Acest lucru este valabil în special pentru infrastructura noastră critică”, a mai adăugat ministrul Nancy Faeser, relatează Reuters. 

Germania vrea să interzică anumite componente chinezești

Germania a luat în considerare interzicerea anumitor componente de la companiile chineze Huawei și ZTE în rețelele sale de telecomunicații, a declarat luna trecută o sursă guvernamentală pentru Reuters, într-o mișcare potențial semnificativă pentru a răspunde preocupărilor legate de securitate.

Guvernul german s-a ferit să nominalizeze în mod expres Huawei, dar există temeri că legăturile strânse ale acestor companii cu serviciile de securitate ale Beijingului înseamnă că încorporarea lor în rețelele mobile ale viitorului ar putea oferi spionilor chinezi și chiar sabotorilor acces la infrastructura esențială.

Criticii Huawei și ZTE spun că legăturile strânse ale acestora cu serviciile de securitate ale Beijingului înseamnă că integrarea lor în rețelele mobile omniprezente ale viitorului ar putea oferi spionilor chinezi și chiar sabotorilor acces la infrastructura esențială.

Beijingul respinge toate acuzațiile

Huawei, ZTE și guvernul chinez resping aceste afirmații, spunând că ele sunt motivate de o dorință protecționistă de a sprijini rivalii care nu sunt chinezi.

Referindu-se la informațiile apărute în presa germană despre o posibilă interdicție, ambasada Chinei în Germania a afirmat într-o declarație că Beijingul ar fi „foarte nedumerit și puternic nemulțumit” dacă s-ar lua o astfel de decizie.

Ca răspuns la o solicitare de comentarii din partea Reuters, luna trecută, Ministerul chinez de Externe a afirmat că speră ca Germania „să ia o decizie independentă, în conformitate cu propriile interese, modele economice și reguli internaționale, care să nu primească interferențe din partea unei terțe părți”.

Beijingul a sugerat deseori că deciziile luate de țările europene, pe care le percepe ca fiind ostile, se datorează presiunilor din partea Statelor Unite.