Toți ochii s-au îndreptat spre Germania pentru a vedea dacă urmează Franța în modelul imunizării anti-COVID obligatorii pentru personalul medical. În Franța, după decizia lui Emmanuel Macron, sute de mii de persoane s-au programat în mai puțin de 24 de ore să facă prima doză a serului.
Germania, prin vocea cancelarului Angela Merkel, nici nu vrea să audă, deocamdată de o astfel de măsură. Ea a reacționat la câteva ore după ce președintele francez Emmanuel Macron a anuțat că imunizarea anti-COVID devine obligatorie pentru personalul medical.
„Nu intenționăm să mergem pe acest drum”, a spus Merkel marți, la Berlin. Această declarație a fost făcută cu ocazia unei vizite la Institutul Robert Koch.
„Suntem la începutul unei faza în care încă promovăm vaccinarea și în care avem mai multe vaccinuri decât oameni doritori să se vaccineze. Cred că putem câștiga încredere popularizând vaccinarea și lăsându-i pe cât mai mulți să devină ‘ambasadori ai vaccinului’ prin propria lor experiență”, a comentat Merkel.
Câte persoane s-au vaccinat în Germania
Germania a reușit ceva ce părea inițial imposibil. În această țară, s-a vaccinat complet 42,6% din populația adultă. 58,5% dintre adulții germani au primit cel puțin o doză de vaccin, menționează AFP.
Pentru a opri însă varianta Delta a COVID, autoritățile din Germania sunt de părere că e nevoie de vaccinarea a 85% din populație pentru imunitatea de turmă. Aceasta e părerea celor de la Institutul Robert Koch, agenția germană situată în fruntea campaniei anti-pandemie.
Opinia este împărțită în Germania în privința vaccinării obligatorii. Wolfram Henn, genetician la Saarland University și membru al Consiliului de Etică german care consiliază guvernul federal în privința strategiei de imunizare, este de părere că vaccinarea profesorilor ar trebui să fie obligatorie.”Profesorii și educatorii, în virtutea meseriei lor, au o răspundere foarte specială față de cei care și-au pus încrederea în ei și față de familiile lor”, susține specialistul, conform Bild.
Sursa foto: Dreamstime