Institutul de cercetare economică Ilfo a anunţat, luni, că încrederea companiilor germane în economie a urcat în iunie la valoarea de 115,1 puncte, cel mai ridicat nivel începând din 1991, de la o valoare revizuită de 114,6 puncte în mai.
Un sondaj de opinie realizat în rândul a aproximativ 7.000 de firme arată atât opiniile şefilor de companie faţă de condiţiile economice actuale din Germania, cât şi aşteptările lor pentru următoarele şase luni. Aşadar, în prezent, încrederea directorilor de companii din Germania a urcat în iunie la 124,1 puncte, de la o valoare revizuită de 123,1 puncte în mai, estimează Ifo.
Progresele înregistrate de economia germană continuă în trimestrul doi din 2017, sprijinite de majorarea semnificativă a cheltuielilor private şi de stat şi de dezvoltarea producţiei industriale, potrivit raportulului lunar al Ministerului Economiei de la Berlin.
‘Într-un mediu global care s-a redresat uşor, exporturile Germaniei rămân pe un trend ascendent’, în timp ce se continuă diminuarea excedentului de cont curent, tendinţă care a început la mijlocul anului trecut, a apreciat recent Ministerul Economiei, citat de AGERPRES.
La începutul anului 2017 creşterea economică în Germania a continuat să se stabilizeze în condiţiile în care vremea favorabilă a stimulat construcţiile, iar exporturile au profitat de revenirea cererii mondiale .
Conform unei estimări preliminare publicate recent de Oficiul federal de Statistică (Destatis), în perioada ianuarie-martie 2017, Produsul Intern Brut al Germaniei a înregistrat o creştere de 0,6% comparativ cu trimestrul precedent, după un avans de 0,4% în ultimele trei luni ale anului trecut şi o creştere de 0,2% în trimestrul al treilea din 2016.
Spre deosebire de primul trimestru al anului 2016, cea mai mare economie europeană a înregistrat o creştere de 1,7% în perioada ianuarie-martie 2017.