În urma unei decizii luate împreună cu sportivii, antrenorii şi medicii, Forul naţional de gimnastică al Germaniei a luat decizia de a nu participa la Europenele de gimnastică ritmică şi artistică din acest an.

“Astăzi am decis de comun acord să nu participăm la Campionatele Europene pentru seniori şi juniori de gimnastică ritmică de la Kiev (Ucraina) şi la Campionatele Europene pentru gimnastică artistică de la Mersin (Turcia)”, este mesajul transmis de Wolfgang Willam, directorul sportiv al forului naţional (DTB).

Multiplul campion Marcel Nguyen a transmis şi el că este “cu siguranţă o decizie corectă în aceste vremuri dificile”.

“Nu mergem la Mersin. Federaţia, împreună cu sportivii, antrenorii şi medicii, a decis să nu luăm parte la Campionatul European 2020. Este păcat, dar cu siguranţă o decizie corectă în aceste vremuri dificile. Vă rog aveţi grijă cu toţii şi rămâneţi sănătoşi!”, a precizat sportivul german, relatează news.ro.

Campionatele Europene de gimnastică artistică, mutate din Azerbaidjan în Turcia

Comitetul Executiv al Federaţiei Europene de Gimnastică a decis, pe 5 octombrie, într-o reuniune online, mutarea Campionatelor Europene de gimnastică artistică, la masculin, respectiv feminin, de la Baku la Mersin (Turcia).

Forul continental a primit o notificare din partea federaţiei azere care anunţat că din cauza pandemiei de coronavirus evenimentele majore nu mai pot avea loc în Azerbaidjan până la finalul anului. În consecinţă, European Gymnastics a decis ca Europenele masculine (fără calificări olimpice) să fie menţinute în perioada 9-13 decembrie şi vor avea loc la Mersin, scrie Agerpres.

Campionatele Europenele feminine vor avea loc şi ele conform programării, în perioada 17-20 decembrie, tot fără calificări olimpice, tot la Mersin. Europenele de gimnastică ritmică sunt programate pentru 26-29 noiembrie, la Kiev.