Institutul Robert Koch (RKI) a publicat miercuri datele care arată că Germania a înregistrat pentru prima dată într-o zi peste 1.000 de decese asociate noului coronavirus de la începerea pandemiei. Recordul trecut a fost înregistrat săptămâna trecută.
În total, au fost notificate 1.129 de decese şi 22.459 de noi infecţii cu coronavirus. Recordul anterior de decese fusese stabilit miercurea trecută, cu 962 de cazuri.
În total, 32.107 de persoane au murit din cauza maladiei de coronavirus în Germania de la începerea pandemiei.
RKI avertizase că cifrele din ultimele zile sunt incomplete, deoarece autorităţile sanitare regionale nu trimiseseră toate datele din cauza sărbătorilor de Crăciun.
Guvernul federal are în vedere posibilitatea prelungirii actualelor restricţii drastice dincolo de data stabilită iniţial, 10 ianuarie. Cancelarul german Angela Merkel şi preşedinţii de landuri ar urma să se reunească pe 5 ianuarie pentru a evalua situaţia.
Primarul Berlinului spune că măsurile de restricție ar putea fi extinse
„Sunt ferm convins că trebuie să continuăm să trăim cu aceste restricţii”, a declarat primarul Berlinului, Michael Mueller, într-un interviu oferit pentru emisiunea Morgenmagazin a postului de televiziune ZDF.
„Mă aştept să vedem continuarea restricţiilor din ianuarie”, a mai susţinut el, pornind de la faptul că bilanţul infectărilor a stagnat la un nivel foarte ridicat sau a scăzut foarte puţin.
Primarul s-a opus aplicării unui tratament diferenţial persoanelor vaccinate
De asemenea, primarul a declarat că nu crede că oamenii care au făcut vaccinul anti-COVID ar trebui să primească un tratament diferit faţă de cei care nu l-au făcut încă.
„De cealaltă parte, trebuie să înţelegem că nu este acceptabil dacă toată lumea trebuie să sufere pentru că o minoritate refuză să se vaccineze”, a spus Mueller.
Acesta a mai spus că speră că mulţi oameni vor face vaccinul, după care se vor putea lua decizii referitoare la acest subiect.
Mueller a mai preconizat că unele companii şi firme vor lua decizia de a-i obliga pe angajaţi să se vaccineze sau să se testeze anti-COVID.
„Este foarte dificil să reglementăm acum acest lucru bineînţeles, dar cred că mulţi o vor susţine”, a mai precizat primarul capitalei germane.