Observaţiile au fost făcute la o reuniune a deputaţilor din partid la Berlin desfăşurată luni şi au fost repetate de către ministrul de finanţe Wolfgang Schaeuble, a declarat unul dintre oficiali sub protecţia anonimatului citat de publicaţia Bloomberg.

Şeful CDU, Peter Altmaier, a declarat că se aşteaptă ca Grecia să îşi îndeplinească obligaţiile iar aceasta poate fi ajutată doar dacă are "un comportament adecvat". Oficialul a mai spus că angajamentele din cadrul zonei euro sunt susţinute şi sunt gata să apere moneda comună.

Deputatul şi purtătorul de cuvânt al Partidului Democrat ce este partener al coaliţiei lui Merkel, Hermann Solms, a declarat că dacă Grecia nu îşi va îndeplini îndatoririle nu va primii banii. Dar chiar şi aşa orice astfel de mişcare ar trebui să fie o "decizie comună" luată de guvernele din zona euro.

Reprezentanţi ai guvernul german au declarat pe 2 septembrie că Grecia trebuie să îşi îndeplinească obiectivele de reducere a bugetului spunând că "fiabilitatea" este esenţială pentru a contracara turbulenţele de pe pieţele de răspândire a crizei datoriilor.

Coaliţia lui Merkel a introdus astăzi un proiect de lege privind ridicarea plafonului de garanţii pentru împrumuturi la 211 miliarde  euro de la 123 miliarde euro. Această măsură vine la două zile după ce CDU a avut parte de cele mai slabe rezultate la alegeri în statul de origine.