Germania se teme de sancţiunile impuse Rusiei! Poziţia surpriză a cancelarului Olaf Scholz

Olaf Scholz, cancelarul Germaniei, a atras atenția Statelor Unite și Uniunii Europene că atunci când iau decizii în legătură cu sancționarea Rusiei, în cazul vreunei agresiuni împotriva Ucrainei, trebuie să fie foarte atenți.

Deși amenințarea întreruperii gazoductului Nord Stream 2 i-ar afecta pe ruși, lipsa aprovizionării cu gaze ar afecta și țările europene, având în vedere scumpirile imense la energie deja prezente.

Olaf Scholz îndeamnă la prudenţă în impunerea de sancţiuni asupra Rusiei

”Prudenţa dictează alegerea măsurilor care vor avea cel mai mare efect, spre deosebire de cele care ar încălca principii convenite împreună”, a susținut Olaf Scholz despre posibilele problemele generate de conflictul dintre NATO și Rusia.

Cancelarul mai e de părere și că SUA și Uniunea Europeană pot ajunge ușor la un comun acord în ceea ce privește o sancționare pertinentă pentru Rusia, contrar unor păreri din spaţiul public.

”În cercul aliaţilor, noi convenim asupra unor posibile măsuri. Este bine. Trebuie să fim capabili să acţionăm în cazul unei urgenţe”, spune cancelarul Germaniei, potrivit Reuters.

De asemenea, Scholz a respins în discursul său condiția impusă de Ruși de a nu include Ucraina în spațiul NATO,

”O astfel de garanţie nu poate fi dată”, a subliniat cancelarul, motivând că, pentru moment, aderarea Ucrainei și a altor țări din Estul Europei ”nu se află deloc pe agendă în prezent”.

Scandal în Germania după declaraţiile Comandantul Forțelor Navale! Şi-a pierdut imediat funcţia

Aceste declarații ale cancelarului vin în urma situației în care guvernul de la Berlin i-a intrigat pe ucraineni cu poziția lor neclară în legătură cu acest conflict.

La granița dintre Rusia și Ucraina s-au adunat deja mai mult 100.000 de soldați ruși, iar Moscova și Washingtonul decid anumite aspecte care țin de securitatea europeană. Una dintre cerințele socotite de americani ca inacceptabile și care pune cel mai mult la încercare acest aspect și se dezbate în momentul de față între cele două mari puteri, este retragerea trupelor NATO din statele care fac parte din această alianță începând cu 1997.

Cât despre poziția neasumată a Germaniei vis-a-vis de Ucraina, aceasta vine în urma declarațiilor care au lăsat autoritățile ucrainene cu gura căscată.

Comandantul Marinei germane, Kay-Achim Schonbach, a declarat vineri că Putin ar merita respect și că peninsula Crimeea ”niciodată nu va reveni înapoi”. La scurt timp după acestea, însă, Comandantul a fost dat jos din funcție, temperând neînțelegerea iscată.