Lovitură pentru spațiul Schengen! Numărul imigranților ilegali care au intrat în Germania în primele nouă luni ale lui 2023 a fost cel mai mare din ultimii șapte ani (92.119 intrări neautorizate), a anunțat Poliția Federală duminică, pe 22 octombrie, relatează EFE.
Lovitură pentru spațiul Schengen! Numărul imigranților ilegali care au intrat în Germania a explodat
În 2022, în Germania au intrat 91.986 de migranţi ilegali. În 2021, numărul lor a fost de 57.637, faţă de 111.843 în 2016, la un an după aşa-numita criză a refugiaţilor.
Numai în luna septembrie a acestui an, poliţia a înregistrat 21.366 de persoane care au intrat ilegal în ţară, aproape dublu faţă de numărul din iulie şi cel mai mare număr din februarie 2016, cu 25.650 de intrări neautorizate.
În septembrie anul trecut, 12.709 de persoane au intrat ilegal în Germania, iar în aceeaşi lună a anului 2021 s-au înregistrat 6.101 de migranţi ilegali.
Cancelarul german Olaf Scholz a anunțat că intenționează să ia măsuri mai dure împotriva solicitanţilor de azil respinşi şi să limiteze imigraţia ilegală în Germania.
„Trebuie să-i expulzăm odată pentru totdeauna în masă pe cei care nu au dreptul să rămână în Germania”, a declarat acesta pentru revista Spiegel.
Nancy Faeser, ministrul de interne federal, a notificat luni, pe 23 octombrie, Comisia Europeană cu privire la introducerea unor controale temporare la frontierele terestre cu Polonia, Cehia şi Elveţia şi extinderea aceleiaşi măsuri care se aplica deja cu Austria, cu scopul de a consolida lupta împotriva traficului de migranţi şi de a limita migraţia ilegală.
Notificarea controalelor la frontierele terestre cu Polonia, Republica Cehă şi Elveţia a intrat în vigoare chiar de luni, pentru o perioadă de 10 zile, cu posiblitatea de prelungire cu până la două luni. În cazul Austriei controalele vor fi prelungite cu încă şase luni, începând din data de 12 noiembrie.
Se suspendă spațiul Schengen?
Sâmbătă, Slovenia a luat măsuri pentru a-și îmbunătăți securitatea internă prin desfășurarea de polițiști la punctele de trecere a frontierei cu Ungaria și Croația. Această decizie a generat cozi la frontiere, deoarece călătorii au fost nevoiți să aștepte pentru a-și avea documentele verificate.
Această mișcare a fost decisă de guvernul sloven vineri și va fi în vigoare până la 30 octombrie. Măsurile au fost introduse cu scopul de a preveni amenințările la adresa securității, pe fondul exemplului dat de Italia, care a impus controale similare la punctul său de trecere a frontierei spre teritoriul sloven. Mai multe puteți citi aici.