Guvernul german a adoptat un program prin care încearcă să mărească numărul de automobile electrice din Germania la un milion de unităţi până în 2020, transmite Mediafax.

Programul încurajează cercetarea în domeniul tehnologiei maşinilor electrice. Autorităţile au anunţat că circa 500 de milioane de euro au fost deja asigurate prin planurile de relansare bugetară deja adoptate pentru dezvoltarea de astfel de tehnologii.

„Dependenţa noastră de petrol este prea mare. Trebuie să explorăm surse alternative de energie, dacă vrem ca Germania să rămână lider în materie de protecţie a mediului”, a declarat ministrul Transporturilor, Wolfgang Tiefensee, la un post de radio german.

Organizaţiile ecologiste sperau ca guvernul să acorde un bonus de până la 5.000 de euro pentru primele maşini electrice cumpărate. Însă programul nu conţine astfel de prevederi, ceea ce a atras criticile ecologiştilor.

Guvernul de la Berlin a pus în aplicare un plan cu un buget de cinci miliarde euro pentru înnoirea parcului auto, acordând prime la casarea unui autovehicul vechi, pentru cumpărarea unui nou.

SURSA:
Mediafax