Germania sta in fata celei mai grave recesiuni economice din istoria sa, potrivit unui studiu realizat de Institutul pentru Cercetari Economice Rhineland-Westphalia (RWI).

Anuntul vine dupa ce Banca Mondiala a preconizat un declin mult mai accentual al economiei mondiale.

Institutul RWI, o organizatie germana de elita in domeniul cercetarilor economice a prognozat ca PIB-ul Germaniei (cea mai mare economie din Europa) va scadea cu 2% anul viitor.

De asemenea, RWI a ajuns la concluzia ca in cursul anului viitor exporturile germane vor scadea drastic, rata somajului va creste, iar veniturile bugetare vor avea mult de suferit.

In luna septembrie, Institutul a prognozat  o crestere economica de 0,7% in Germania pentru anul 2009, insa acum si-a revizuit in scadere aprecierea, dupa ce a luat in calcul ultimele evenimente care au avut loc in sectorul financiar la nivel global.

„Rationamentul este urmatorul: Criza financiara are un impact mult mai mare asupra economiei, fata de aprecierile anterioare”, a precizat institutul de cercetare cu sediul in Essen.

Ultimul declin „istoric” al economiei Germane a avut loc in anul 1975, cand criza petrolului a facut ca PIB-ul sau sa scada cu 0,9%.

Sursa: DW