Germania vine cu un nou potențial vaccin anti-COVID. Va fi testat pe om

rusia vaccin

MOSCOW, RUSSIA - JULY 31, 2020: The first vaccine to prevent coronavirus infection is developed by the Gamaleya Federal Research Centre for Epidemiology. Gam-COVID-Vac is a viral vector two-component vaccine based on human adenovirus. Dmitry Kurakin/Health Ministry of the Russian Federation/TASS

Compania de biotehnologie IDT Biologika anunță că va veni cu un nou vaccin anti-coronavirus, fiind astfel cea de-a treia companie germană de profil, după BioNTech şi CureVac, care poate testa pe oameni un vaccin experimental împotriva noului coronavirus. Compania a primit avizul în acest sens al organismului german de reglementare a vaccinurilor.

Potrivit Reuters, Vaccinul, dezvoltat în cooperare cu Centrul german de cercetare în domeniul infecţiilor, va fi testat pe 30 de persoane între 18 şi 55 de ani, care vor primi două doze de vaccin la interval de patru săptămâni.

Dacă rezultatele primului test arată că vaccinul este sigur şi produce un răspuns imunitar, spre sfârşitul acestui an urmează să se desfăşoare un al doilea test, la care vor participa voluntari mai vârstnici.

IDT participă la șase proiecte împotrivia coronavirusului

IDT, cu sediul la Dessau-Rosslau, în Germania de est, produce vaccinuri pentru companii farmaceutice şi participă la şase proiecte împotriva COVID-19, inclusiv unul privind un vaccin experimental împotriva coronavirusului al laboratoarelor AstraZeneca, notează agerpres.ro

Propriul său vaccin are la bază un virus variolic modificat şi atenuat, care a mai fost folosit pentru dezvoltarea unui vaccin împotriva coronavirusului care a provocat MERS.

Sute de potenţiale vaccinuri împotriva COVID-19 se află în diferite stadii de dezvoltare în întreaga lume şi 41 dintre ele sunt în faza de teste pe om. Rusia şi China au dat deja undă verde unor vaccinuri, înainte de finalizarea testelor de eficienţă. Vaccinurile create de Pfizer, Moderna şi AstraZeneca vor prezenta probabil rezultatele testelor finale înainte de sfârşitul acestui an.

Germania a acordat producătorilor de vaccinuri BioNTech şi CureVac suma de 627 de milioane de euro pentru a permite accelerarea lucrului la vaccinul anti-COVID-19 şi extinderea capacităţii germane de producţie, iar IDT este la rândul său în discuţii cu statul german privind finanţarea.

Mai multe țări au fost puse pe lista roșie din cauza coronavirusului

Astfel, atât Olanda, Islanda, Danemarca cât şi Ungaria au fost adăugate pe lista roşie a noului coronavirus. Mai exact, acest lucru înseamnă că aceste state europene au trecut pragul de 120 de îmbolnăviri de COVID-19 la 100.000 de locuitori, în ultimele două săptămâni.

Deschiderea noului an școlar a creat haos în Olanda. Țara europeană a înregistrat peste 2.900 de noi îmbolnăviri în ultimele 24 de ore şi a introdus o serie de măsuri suplimentare pentru a combate un al doilea val, inclusiv închiderea tuturor barurilor şi restaurantelor la orele 22.00.