Germania vrea să întărească forțele de artilerie ale Ucrainei. Ar putea fi trimise și mai multe obuziere

Așadar, Berlinul este în discuţii cu Ţările de Jos şi alţi parteneri europeni pentru a ajuta la realizarea acestui plan, conform informațiilor transmise de DPA, citând surse din cadrul Ministerului Apărării.

Până în momentul de față, Ucraina a primit şapte obuziere Howitzer 2000 autopropulsate de la Germania, plus încă cinci de la Ţările de Jos, scrie DPA.

Kievul susţine că ar avea nevoie de un total de 18 obuziere Howitzer

Kievul susţine că ar avea nevoie de un total de 18 obuziere Howitzer pentru a echipa un batalion de artilerie complet.

Germania este hotărâtă să satisfacă necesarul Ucrainei de încă şase obuziere Howitzer, dacă partenerii ei contribuie la rândul lor, mai susţin sursele citate, ceea ce ar însemna că Berlinul ar furniza încă două sau trei sisteme suplimentare.

Ziua de vineri marchează exact patru luni de zile de la începutul atacului Rusiei asupra Ucrainei, iar Kievul a fost nevoit să cedeze Severodoneţkul, ultimul punct de rezistenţă majoră al armatei ucrainene din regiunea Lugansk.

Pierderea acestui teritoriu îl aduce pe preşedintele rus Vladimir Putin mai aproape de a controla întreaga regiune Donbas din estul Ucrainei, unul dintre scopurile sale declarate odată ce a devenit clar că invazia bate pasul pe loc după primele săptămâni de campanie.

Federația Rusă a avut parte de o veste extrem de proastă

În altă ordine de idei, guvernul german are în vedere transformarea unor părți din gazoductul Nord Stream 2 într-o conexiune pentru un terminal de gaz natural lichefiat pe coasta Mării Baltice.

Revista Der Spiegel a relatat vineri că Ministerul german al Economiei ia în considerare exproprierea părții din sistemul de conducte situate pe teritoriul german și izolarea acesteia de restul conductei. Raportul nu a citat nicio sursă.

Rusia a declarat că ar fi o problemă pentru avocați dacă Germania ar lua astfel de măsuri. La sfârșitul anului trecut, gigantul rus Gazprom a finalizat gazoductul Nord Stream 2, care a fost proiectat pentru a dubla fluxul de gaz rusesc direct către Germania, dar acesta nu a fost încă utilizat. Cancelarul german Olaf Scholz a anunțat că nu va intra în funcțiune după ce relațiile cu Moscova s-au rupt înainte de invazia Rusiei în Ucraina.

Fluxurile de gaze naturale din Rusia sunt în scădere de câteva săptămâni, iar Germania, conștientă de riscul unor penurii de energie dăunătoare din punct de vedere economic, caută locuri de aterizare de urgență pentru gazele naturale lichefiate cumpărate de pe piața mondială la vedere.

Germania a închiriat patru nave specializate, așa-numitele FSRU, pentru a regazeifica GNL pe mare și a-l introduce în sistemele de conducte de pe uscat.