În a doua zi a vizitei la Berlin, preşedintele american se poate bucura de o primire prietenoasă, întrucât 60% dintre germani sunt mulţumiţi faţă de cum acesta îşi îndeplineşte mandatul. Cât de iubit este Obama în Germania mai indică şi datele potrivit cărora doi din trei germani l-ar alege pe acesta din urmă la conducerea statului, dacă ar fi posibil.

Cancelarul german Angela Merkel este foarte apreciată de germani, însă nu depăşeşte nivelul de popularitate la care a ajuns preşedintele Obama: 42% dintre germani îl consideră pe acesta din urmă mai bun decât Angela Merkel, şi 34% consideră că aceasta din urmă a reuşit mai multe decât şeful statului american.
În plus, în Germania, preşedintele Obama este mai apreciat de femei decât de bărbaţi: 45% dintre femei îl consideră un lider mai bun decât Merkel, iar în cazul bărbaţilor, procentul este inversat, 41% dintre bărbaţi apreciind-o mai mult pe Angela Merkel.
Sondajul publicat miercuri de Die Zeit a fost realizat în colaborare cu institutul de sondare a opiniei publice YouGov, pe baza unor interviuri online, efectuate pe un eşantion de 1.040 de participanţi, între 14 şi 17 iunie.
Sursa: Agerpres