Traficul aerian este perturbat în mai multe state din cauza căderilor de zăpadă și a frigului. Peste 3.700 de zboruri au fost anulate doar în ultimele două zile, scrie sursa citată.

În primele cinci zile ale acestui an, autoritățile americane au anunțat că s-au înregistrat 16 decese din cauza furtunii de zăpadă și a gerului.

De joi, în Statele Unite au fost anulate cca. 5.000 de zboruri, dintre care 1.650 la New York, peste 190 la Boston şi 500 la Philadelphia, unde în cursul nopţii s-a format un strat de zăpadă de 22 de centimetri.
Central Park din New York a fost acoperit vineri de un strat de zăpadă de 15 centimetri, temperaturile atingând -11 grade Celsius. ONU şi-a suspendat activităţile în această zi. Primarul metropolei americane, Bill de Blasio, a recomandat oamenilor să rămână acasă.
"Furtuna rămâne periculoasă. Va fi foarte frig astăzi, iar newyorkezii trebuie să fie extrem de prudenţi afară", a declarat el. "Cel mai bun lucru pe care îl pot face este să nu folosească drumurile, pentru a se putea deszăpezi, şi să se asigure că persoanele în vârstă şi vecinii vulnerabili nu au nevoie de ajutor", a precizat el.

Statele New York şi New Jersey au decretat starea de urgenţă.
Guvernatorul statului Minnesota a anunţat că şcolile vor fi închise în primele zile ale săptămânii. În Indiana, locuitorii au golit supermarket-urile pentru a-şi face provizii.

Şi canadienii au parte de o iarnă grea. Aproape 100 de mii de locuitori din estul ţării nu au curent electric, iar defecţiunea nu poate fi remediată până luni sau marţi.

Canadienii din Ontario se pregătesc pentru o nouă furtună de zăpadă şi temperaturi de minus 40. 

Meteorologii spun că frigul va mai ţine încă trei zile, cel puţin.