Laura Codruța Kovesi ar putea candida la alegerile prezidențiale, observație cu care sociologul Mirel Palada este de acord. Unele voci din media au susținut faptul că Kovesi a început brusc să își exprime „fața umană”. Luna trecută, spre exemplu, aceasta a vorbit și despre soțul ei. Jurnalistul Răzvan Dumitrescu este de părere că acesta este un element care arată că, în 2024, Kovesi va candida pentru funcția de președinte al României.
Laura Codruța Kovesi ar putea candida din partea partidului REPER
„Ea a negat, de vreo trei-patru ori, în manieră vehementă, că nu candidează, problema este că eu știu din experiență istorică un lucru: cu cât negi mai des, cu atât dai mai multe semnale de alarmă că vrei să oprești toate atacurile care pot fi generate de o campanie electorală prematură. Ea, de fapt, vine și spune: „nu dați de acum în mine! Vreau să discutăm în 2024, să vin atunci pe un cal alb. Nu vreau să discutăm acum. Este o tactică evidentă de pitire a candidatului”, a declarat sociologul Mirel Palada pentru DC News.
La întrebarea din partea cărui partid ar putea candida Laura Codruța Kovesi, Mirel Palada a declarat următoarele: „Este clar că nu pentru PNL, este clar că nu pentru USR, dar nu uita că REPER a fost construit din timp și începe să crească în sondaje. Se duce spre 4-5%. A început să iasă din 1-2% și se aproapie de pragul electoral. Dacă o ține în ritmul acesta, mănâncă și mai mult din USR”.
Kovesi: Nu există nicio ţară membră a Uniunii Europene fără corupţie!
„Corupţia este prezentă peste tot şi nu există nicio ţară membră a Uniunii Europene fără corupţie, a susţinut vineri, 11 noiembrie, la Zagreb, şefa Parchetul European, Laura Codruţa Kovesi, a transmis presa internațională.
„Există un mit pe care aş dori să îl risipesc astăzi. Dacă Croaţia sau Bulgaria sau România are mai multe cazuri decât alte state membre ale UE, aceasta nu înseamnă că aceste ţări sunt mai corupte decât celelalte. Nu există nicio ţară curată în Europa, corupţia este prezentă pretutindeni.”, a declarat Kovesi într-o conferinţă de presă desfăşurată în timpul vizitei sale din această săptămână în Croaţia.
„Pot vedea că în Croaţia există o dorinţă de a descoperi acele infracţiuni şi de a le investiga. Cred că acest lucru este foarte important, atunci când vorbim despre corupţie şi lupta împotriva fraudei financiare, despre cum se comportă autorităţile. Dacă ele încearcă să ascundă sub covor acele probleme şi să descopere zero cazuri, aceasta nu înseamnă că nu există corupţie. Cred că numărul de cazuri reflectă existenţa voinţei politice şi că toată lumea face o muncă formidabilă.”, a continuat șefa Parchetului European.