În domeniul hotelier, lunile octombrie şi noiembrie ale anului în curs au fost mai bune decât lunile similare din 2009. Pentru sfârşitul anului, reprezentanţii grupului nu anticipează o creştere spectaculoasă a cifrei de afaceri.

„Pentru hotelul Hilton din Bucureşti, se estimează o creştere a profitului de 2,8%“, spune Gheorghe Copos în legătură cu afacerile din 2011.
Cu cele trei hoteluri pe care grupul le deţine în Poiana Braşov, se înregistrează aproximativ un milion de turişti pe sezon, 80% din aceştia fiind din Bucureşti.

Investitii în Braşov

„Obiectivul este de a face din Poiana Braşov nu numai o destinaţie de week-end, ci o staţiune în care turiştii pot veni să-şi petreacă sejururi mai lungi, de cel puţin o săptămână. În 2012, Poiana Braşov va avea peste 17 ha de domeniu schiabil“, a precizat Copos.

În ceea ce priveşte finanţarea investiţiilor din acest an, grupul a contractat, de la BRD, un credit de 25 milioane de euro, a precizat Copos. De asemenea, Ana Imep din Piteşti, a câştigat anul acesta o finanţare europeană de 1.400.000 euro.

În prezent, Holdingul Ana are peste 1.500 de angajaţi şi o cifră de afaceri anuală de peste 100 milioane de euro, din care o bună parte o reprezintă exporturile.
SURSA: Agerpres