Gheorghe Dolofan este unul dintre cei mai influenți oameni de afaceri din Argeș. Milionarul este considerat cel mai bogat argeșean.

Acesta este cunoscut pentru afacerea din sectorul auto Trust Motors, care potrivit informațiilor este ultima afacere antreprenorială de pe piața românească de import.

Compania lui Gheorghe Dolofan este unul dintre cei mai mari importatori ale mărcilor Peugeot, Citroen și DS. Firma are peste 29 de ani de experiență în industria auto, iar de-a lungul timpului compania argeșeanului a înregistrat peste 130.000 de vehicule vândute.

Cea mai recentă marcă adăugată în portofoliul de autovehicule vândute de Trust Motors este Opel, a cărei preluare a fost anunțată cu un an în urmă.

Opel este unul dintre cei mai mari producători auto europeni, compania fiind fondată de Adam Opel în Rüsselsheim, Germania, în 1862. Compania a început producția de automobile în 1899. Din august 2017, Opel face parte din Groupe PSA.

Pe lângă Trust Motors, Gheorghe Dolofan deține și firma Eurial Invest, care este cel mai mare importator local al mărcii Peugeot.

Gheorghe Dolofan susține că secretul care stă în spatele afacerilor lui stă în faptul că niciodată nu a apelat la finanțare din partea băncilor.

De-a lungul timpului, argeșeanul a activat în domenii precum HoReCa, însă a fost nevoit să se retragă din cauza apariției accizelor pentru alcool.

Milionarul a declarat că singura metodă prin care ar fi putut să reziste în domeniul HoReCa era prin încălcarea legii, ceea ce l-a determinat să facă un pas înapoi.