Într-un interviu acordat la emisiunea Profit News Tv, Europarlamentarul PNL Gheorghe Falcă a vorbit despre măsurile pe care Guvernul le pregătește din punct de vedere fiscal.

Potrivit acestuia, în ședința din coaliție care va avea loc miercuri se va prezenta doar situația de analiză a modificărilor la Codul Fiscal și nu va fi luată nicio decizie finală. „Din ce ştiu, mâine doar se prezintă situaţia de analiză a ceea ce înseamnă Codul Fiscal, nu cred că mâine se va lua o decizie”, a spus Falcă.

În ceea ce privește impozitul progresiv, măsură care a mai existat în România în 2004, liberalul susține că în opinia sa, această măsură nu este una bună. „Nu cred că este bine să ne întoarcem la impozitul progresiv din 2004”, a spus acesta.

Noi beneficii pentru familiile din România

Pe de altă parte, Gheorghe Falcă susține că își dorește mai mult să crească natalitate în România, iar pentru acest lucru este nevoie ca familiile să beneficieze de deduceri din impozitul pe venit.

„În schimb, sunt un om care vrea să crească natalitatea în România şi, pentru acest lucru, familiile trebuie să primească deduceri din impozitul pe venit. Am o educaţie creştin democrată, ştiu ce înseamnă săntatea şi o familie care îşi cumpără o asigurare de sănătate privată trebuie să primească deduceri de la statul român pentru că nu mai face presiune pe sistemul public”, a arătat Falcă.

Taxele și impozitele ar putea crește din 2023?

Aceeași regulă ar trebui să fie aplicată și în rândul părinților. „Dacă o familie îşi duce copilul la o grădiniţă privată, trebuie să primească deduceri”, adaugă europarlamentarul.

Referitor la creșterea taxelor sau a impozitelor locale, liberalul susține că într-adevăr acest lucru nu se va întâmpla în acest an, însă în 2023 este nevoie de o scădere a deficitului acceptat cu Comisia Europeană. El a dat și mai multe soluții în acest sens.

”Ceea ce au spus PSD şi PNL este că în 2022 nu vor creşte taxele şi impozitele locale dar pentru 2023, trebuie să ştii că o să trebuiască să scazi deficitul acceptat cu Comisia Europeană, astfel încât în 2024, România şi celelalte state UE să fie sub 3%, astfel că te gândeşti la o creştere a veniturilor, lucru care poatesă vină dintr-o colectare mai bună şi şi evident o scădere a cheltuielilor”, a mai afirmat Falcă.