Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a spus ce se va întâmpla dacă Autostrada A7 va lua contur în următorii trei ani. În această situație, liderul PNL crede că locuitorii din București se vor putea gândi să pornească într-o călătorie către Bucovina în Vinerea Mare de Paște.
El a subliniat că Bucovina a început să devină atât un brand, cât și o destinație pentru autentic, plasându-se pe primul loc.
Se inaugurează Muzeul Istoriei Evreilor din Bucovina
De asemenea, Gheorghe Flutur a anunțat că la Siret va fi inaugurat pe 23 mai Muzeul Istoriei Evreilor din Bucovina.
”Bucovina sunt convins că a început să devină şi brandul şi destinaţia autenticului, pe podium, pe primul loc.
Dacă Autostrada A7 în trei ani de zile va prinde contur, pentru că luptăm din răsputeri şi acum am primit finanţare şi de la Paşcani în sus, până la Siret, eu cred că în trei ani de zile, bucureştenii se vor putea gândi, ne urcăm în vinerea Paştelui în maşină şi mergem să vedem originalul, Bucovina la ea acasă, autenticul”, a spus Gheorghe Flutur.
Gheorghe Flutur vrea consolidarea mănăstirilor
Președintele CJ Suceava a dat detalii despre proiectele care vor urma. El a spus că sunt în plan o serie de evenimente și muzee. Pe listă se află și consolidarea mănăstirilor, cum ar fi Putna, Voroneț, Sucevița, Probota, Slatina, și biserici din lemn.
Conform lui Gheorghe Flutur, acestea sunt inițiative menite să pregătească terenul pentru ca Bucovina să devină o destinație turistică puternică, axată pe turismul religios, tradițional și agroturism.
„Am dat drumul la un nou tronson nou de Mocăniţă, la Moldoviţa. Plutăritul, vrem vara să facem o obişnuinţă din plutărit. Turismul montan, TransRarăul.
Pregătim Stelele Rarăului, o lună pentru tineri, un festival pentru tineri, pe munte. cu cortul. Spectacole şi evenimente culturale care plac tinerilor, un Untold al muntelui, dar altfel”, a completat liderul liberal.
Românii vor vedea de aproape istoria
Președintele CJ Suceava a dezvăluit planurile de a inaugura la Siret un adevărat monument al istoriei. El a vorbit, astfel, de Muzeul Istoriei Evreilor din Bucovina. Acesta va fi inaugurat pe 23 mai.
Gheorghe Flutur a dezvăluit că vizitatorii vor avea ocazia să se apropie de istorie. Ei vor putea vedea cele 53.000 de plăcuțe cu numele evreilor deportați. În plus, a spus el, va exista și un vagon special. Cu ajutorul acestuia se va putea experimenta o călătorie virtuală în trecut, pentru a înțelege și a simți mai profund tragica deportare a evreilor.
Șeful CJ Suceava a explicat care e scopul acestei acțiuni. Ea are în vedere să se evite repetarea unor tragedii similare.
„Suntem în legătură cu firme din Israel, care vor fi foarte interesate, pentru că la Siret sunt şi cele mai vechi cimitire evreieşti din Europa”, a subliniat acesta.