Citigroup a aranjat o emisiune de obligaţiuni pe cinci ani, de 100 milioane de lei, pentru Dexia Kommunalkredit Bank AG, asigurând cea mai mare maturitate oferită pe piaţa românească pentru obligaţiuni corporatiste în lei. Emisiunea a avut un cupon fix de 7,05% şi a fost subscrisă integral. „Maturitatea mare, dobânda extrem de atractivă, mai ales în contextul absenţei unei curbe a dobânzilor la o perioadă mai mare de 3 ani reprezintă o reconfirmare a standardelor Citigroup care îşi continuă tradiţia în inovaţie şi îşi dovedeşte angajamentul faţă de piaţa din România“, spune Shahmir Khaliq, Citigroup Country Officer. Tranzacţia a fost închisă pe 7 noiembrie, companiile de asigurări reprezentând majoritatea investitorilor.

Domenia Credit reduce cu trei puncte procentuale dobânzile la creditele ipotecare şi pe cele de nevoi personale garantate cu ipotecă. Totodată, societatea de credit ipotecar va introduce şi dobânzi diferenţiate în funcţie de riscul împrumutului şi destinaţia creditului (dacă este imobil pentru locuit sau investiţie imobiliară). Diferenţierile de dobândă sunt în general de 0,5%, iar cele mai ieftine împrumuturi sunt pentru achiziţia de case cu destinaţia de locuinţe. Un alt produs nou este creditul de refinanţare, care va conduce la micşorarea gradului de îndatorare al clienţilor şi, implicit, la o diminuare a costurilor.

Cătăin Pârvu este noul director general pentru retail banking şi operaţiuni al Piraeus Bank. „Piraeus Bank România are planuri ambiţioase pentru anul următor, mai ales în contextul aderării României la Uniunea Europeană. Strategia include lansarea de noi produse, îmbunătăţirea produselor actuale, precum şi prin noi canale alternative de distribuţie“, a declarat Pârvu. Înainte de a fi numit la Piraeus Bank România, Cătălin Pârvu a ocupat poziţii de top management în instituţii bancare precum Banca Ţiriac şi HVB-Ţiriac. Este membru al Consiliului de Administraţie al Allianz Ţiriac Asigurări, membru al Consiliului de Administraţie al Romcard şi Preşedintele Forumului Român Antifraudă pentru Carduri.

OTP Bank a finalizat tranzacţia de cumpărare a Raiffeisenbank Ucraina în data de 20 noiembrie 2006, după primirea aprobărilor necesare. În consecinţă, OTP Bank a transferat preţul de achiziţie de 650 milioane de euro vânzătorilor în ziua definitivării tranzacţiei. OTP Bank, în calitate de cumpărător, şi Raiffeisen International Bank-Holding AG împreună cu Raiffeisen Zentralbank Osterreich AG, în calitate de vânzători, au semnat acordul de vânzare-cumpărare pentru o participare de 100% din acţiunile Raiffeisenbank Ucraina în data de 1 iunie 2006.