HVB
Banca pentru Locuinţe a deschis peste 50 de standuri mobile de vânzare în cele mai mari magazine, atât din Bucureşti, cât şi din ţară. „Este o modalitate prietenoasă şi modernă de a veni în întâmpinarea clienţilor noştri acolo unde se află ei în aceste zile, adică la cumpărături pentru Sărbători. Desigur, înclinaţia potenţialilor clienţi în aceste zile este către consum, dar cred eu, cu o Primă de Stat de 15% plus o dobândă de până la 4,5%, îi vom convinge că este avantajos să economisească“, spune Petre Tulin, preşedinte HVB Banca pentru Locuinţe. În condiţiile în care valoarea medie a contractelor de economisire creditare este de circa 20.000 lei (cca. 5.700 euro), valoarea primei de stat cuprinsă între 120 şi 150 euro şi primită anual reprezintă o bună miză pentru clienţii noştri. Pentru a face şi mai atractiv produsul, banca acordă şi premii constând în aparate foto digitale, televizoare cu plasmă şi chiar un automobil german.

OTP Bank România şi MOL România Petroleum Products au lansat cardul de credit cobranded OTP-MOL, emis sub sigla MasterCard. Limita de credit este de până la trei venituri nete lunare (maximum 2,000 lei), iar perioada de graţie pentru tranzacţiile la comercianţii acceptatori este de maximum 55 de zile. Banca oferă emiterea gratuită a cardului până la 31 martie 2007 şi administrare gratuită în primul an de utilizare. Suma minimă de plată lunară este de numai 5% din creditul utilizat.

Banca Transilvania a lansat produsul ProprietĂŢi imobiliare pe firmĂ. Credit fĂrĂ avans. Este vorba de un împrumut fără avans, a cărui perioadă de rambursare se întinde pe 15 ani, destinat IMM-urilor care vor să-şi achiziţioneze un imobil. Ionuţ Pătrăhău, directorul general adjunct al Băncii Transilvania, explică: „Noi credem în viitor. Profităm de oportunităţi care uneori nu mai apar şi a doua oară şi credem că întreprinzătorii români ar trebui să facă la fel. Investind în proprietăţi imobiliare, au şanse mari să câştige. La fel şi noi“. Suma maximă acordată este de 200.000 euro (sau echivalent lei).

Finansbank a lansat Contul de economii Avantaj, adresat persoanelor fizice. Posesorii pot realiza oricând operaţiuni de depunere numerar, încasări intra şi interbancare, transferuri şi respectiv retrageri de fonduri. Contul oferă beneficiile unei dobânzi sporite, cu condiţia menţinerii în cont a unei sume minime stabilite pentru fiecare valută în parte: 500 lei pentru contul de economii în moneda naţională; 200 euro/dolari pentru conturile în valută. Dobânda se calculează la soldul zilnic, dar se înregistrează în contul de economii lunar, la începutul fiecărei luni calendaristice peste soldul existent. Dobânda acordată diferă pe tranşe valorice, putând ajunge până la 7%, pentru depuneri de peste 5.000 lei, până la 4%, pentru depuneri de peste 2.000 euro, respectiv 3,75%, pentru depuneri de peste 2.000 dolari.