Ghişeul cu informaţii

ING Bank România anunţă o creştere a veniturilor totale de pĺnă la 305 milioane lei în 2006, cu 15% mai mult decĺt în 2005. Profitul băncii a fost de numai 35 de milioane de lei, în scădere cu 48,5% faţă de anul precedent, din cauza investiţiilor realizate în procesul de extindere a reţelei. „În 2006, ne-am concentrat pe dezvoltarea reţelei de sucursale bancare pentru companii, dar, mai ales, pe dezvoltarea reţelei de retail banking“, a declarat Mişu Ne

ING Bank România anunţă o creştere a veniturilor totale de pĺnă la 305 milioane lei în 2006, cu 15% mai mult decĺt în 2005. Profitul băncii a fost de numai 35 de milioane de lei, în scădere cu 48,5% faţă de anul precedent, din cauza investiţiilor realizate în procesul de extindere a reţelei. „În 2006, ne-am concentrat pe dezvoltarea reţelei de sucursale bancare pentru companii, dar, mai ales, pe dezvoltarea reţelei de retail banking“, a declarat Mişu Negriţoiu, director general ING Bank Romĺnia.

Alpha Bank România a înregistrat anul trecut un profit brut de peste 30 de milioane de euro, în creştere cu 1,3% faţă de anul 2005 şi o creştere de 59% a valorii activelor. În acelaşi timp, valoarea creditelor acordate s-a majorat cu 53%, ajungĺnd la 1,1 miliarde de dolari. Numărul de sucursale al Alpha Bank s-a dublat în anul care a trecut, ajungĺnd de la 30 de unităţi la 70 de unităţi. Planurile de dezvoltare organică ale băncii prevăd pĺnă la sfĺrşitul anului 2010 extinderea reţelei la peste 300 de unităţi, Alpha Bank Romĺnia urmărind să atingă o cotă de piaţă de 10%.

Herbert Stepic,director general al Raiffeisen International Bank-Holding AG şi vicepreşedintele Consiliului de Administraţie al Raiffeisen Zentralbank Österreich AG (RZB) este primul bancher austriac care a fost desemnat „Bancherul anului 2006 în Europa“
de către „The Group 20 +1“, o asociaţie de jurnalişti de top din domeniul economico-financiar, cu sediul în Frankfurt pe Main. Decizia juriului a ţinut cont de rolul de pionier
pe care dr. Stepic şi l-a asumat în regiunea ECE pe parcursul ultimelor decenii, de poziţia puternică a grupului Raiffeisen în această zonă, precum şi de dezvoltarea sa rapidă din momentul listării la Bursa din Viena, în aprilie 2005.


BERD acordă Poştei Române prima creditare fără garanţii guvernamentale pentru construirea şi „predarea la cheie“ a unui nou centru de tranzit poştal în Bucureşti şi pentru retehnologizarea celui din Cluj. Investiţia se va ridica la circa 60 de milioane de euro, din care 50 vor fi acoperite de BERD. Un alt obiectiv al Poştei Romĺne pentru 2007 este implementarea încasării electronice a contravalorii facturilor la utilităţi, telefonie, taxe etc. prin intermediul POS-urilor, în oficii poştale din mediul rural şi din mediul urban (în oficiile poştale). Pĺnă în prezent, au fost instalate 1.500 de POS-uri, iar pĺnă la sfĺrşitul primului semestru numărul acestora va fi de 4.000. Poşta Romĺnă intenţionează să devină centru de tranzit între ţările din est şi ţările membre ale Uniunii Europene.