31-1846-28_stevenvangroningen_mb.jpgRaiffeisen Bank a înregistrat la sfârşitul anului 2006 un profit înainte de impozitare de 61,1 milioane de euro, cu peste 11 milioane de euro mai mare comparativ cu 2005. Profitul net al băncii a fost anul trecut de 53 de milioane de euro. Activele totale au înregistrat o creştere de 35% comparativ cu 2005, ajungând la 4,1 miliarde euro. „Am avut o evoluţie excelentă a activelor, ţinând cont de faptul că 2006 a fost anul în care foarte multe credite de consum au ajuns la scadenţă. Am reuşit nu numai înlocuirea acestui portofoliu de credite pe termen scurt, dar şi creşterea semnificativă a ponderii creditelor pe termen mediu şi lung“, a spus Steven van Gröningen, preşedinte&CEO Raiffeisen Bank. Valoarea creditelor acordate clienţilor a ajuns la aproape 2,024 miliarde de euro, în creştere cu 42% faţă de sfârşitul anului 2005.În acelaşi timp, depozitele clienţilor au crescut cu 38%, la aproape 3 miliarde de euro.

Banca Italo-Romena, membru al grupului Veneto Banca, a anunţat că profitul net în 2006 a fost de 9 milioane de euro, cu 40% mai mult decât în 2005, în timp ce activele au ajuns la 504 milioane de euro, cu 35% mai mult decât în 2005. Athos Varusio, preşedintele băncii, a spus că depozitele atrase de la clienţi au crescut în 2006 cu aproape 100%, de la 91 milioane euro la 179 milioane euro. În acelaşi an, valoarea totală a creditelor (corporate şi retail) a crescut cu 48%, ajungând la 382 milioane euro. De asemenea, Varusio a anunţat că acţionarul majoritar al băncii, grupul italian Veneto Banca, care deţine 92% din acţiuni, a ajuns la o înţelegere cu BCR pentru cumpărarea pachetului de 7% deţinut de aceasta la Banca Italo-Romena.

31-1847-28_sorinmititelu_rp.jpgBanca Românească acordă câte un credit cadou pe zi, prin tragere la sorţi, pentru cei care apelează la un credit de nevoi personale în lei cu „10 pe linie“. Astfel, clienţii care iau un astfel de credit pot câştiga valoarea creditului contractat, în plus faţă de creditul aprobat. Clienţii interesaţi de acest produs, ca să aibă şansa să obţină gratuit suma de care au nevoie, în afara creditului, trebuie să solicite un astfel de împrumut până la data de 30 aprilie şi vor fi înscrişi automat într-o tragere la sorţi zilnică, anunţată la radio. Sorin Mititelu, directorul Diviziei de Retail din Banca Românească, ne-a declarat că „am lansat această promoţie pentru a scoate şi mai mult în evidenţă beneficiile acestui credit. Acum, clienţii pot câştiga de două ori: o dată printr-o rată mică dată de dobânda avantajoasă de doar 10% şi de perioada de 10 ani a creditului, a doua oară prin cadoul oferit în plus, egal cu valoarea creditului“. Dobânda anuală efectivă este de 16,22%.