Prefectura Capitalei a realizat cu ajutorul specialiştilor un Ghid cu informaţii care să ajute cetăţenii la cumpărarea produselor alimentare în perioada sărbătorilor pascale.
Astfel, pe site-ul instituţiei se găsesc mai multe sfaturi de care trebuie să ţină cont la cumpărarea produselor alimentare pentru ca sănătatea oamenilor să nu le fie pusă în pericol.
Specialiştii în domeniu îi învaţă pe consumatori cum să deosebească diferitele tipuri de carne, cum să verifice prospeţimea peştelui sau a ouălor, cum trebuie să fie etichetate produsele ecologice şi tradiţionale şi unde să semnaleze eventualele nereguli constatate.
“Pentru a preveni riscurile de îmbolnăvire, Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti recomandă cetăţenilor:
– consumaţi numai carne care a fost cumparată din reţeaua de magazine publice;
– nu consumaţi carne din tăieri clandestine, ambulante;
– nu consumaţi carne insuficient tratată termic;
– nu folosiţi ouă de raţă/gâscă la prepararea cremelor, prăjiturilor, maionezei;
– nu uitaţi să vă spălaţi bine pe mâini cu săpun înainte de a prepara alimentele; – trebuie să păstraţi la frigider alimentele uşor alterabile: carnea, peştele, ouăle, maioneza, cremele;
– nu păstraţi alimentele preparate lângă cele nepreparate (carne cruda lânga cea preparată, mezeluri, preparate tradiţionale din carne de miel);
– nu achizitionaţi bauturi alcoolice tradiţionale (vin, ţuică) de la comercianţii ambulanţi;
– aveţi grijă ce şi cât mâncaţi”, se precizează în Ghid.
Citeşte