Pe 26 ianuarie, la sediul Asociaţiei Presei Străine din Londra, omul de afaceri Alex Pintea a lansat un ghid pentru cumpărarea de proprietăţi imobiliare în România. Volumul se adresează potenţialilor investitori britanici în domeniul imobiliar.

Alex Pintea este un tânăr om de afaceri român, specializat în investiţii imobiliare şi stabilit la Londra din 1994. Încurajat de succesul de care se bucură piaţa imobiliară românească, Alex Pintea a lansat cartea „An Insider’s Guide: Buying Property in Romania“, la sediul Asociaţiei Presei Străine din Londra. Ghidul a apărut în limba engleză şi este destinat în primul rând cumpărătorilor britanici, interesaţi de plasarea banilor în active imobiliare cu potenţial crescut. „România este o ţară cu o populaţie foarte mare, fiind o excelentă piaţă de desfacere. Ţinând cont de continua creştere a economiei din ultimii şapte ani, nu văd de ce nu am putea depăşi în curând ţări precum Ungaria, Cehia şi Bulgaria“, declară Alex Pintea. De altfel, potrivit afirmaţiilor sale, în 2006, Bulgaria a întrecut în grad de atractivitate Spania şi Portugalia şi în 2007 este rândul României să intre în atenţia micilor investitori din Marea Britanie.

Cartea conţine o descriere a ţării noastre, a principalelor oraşe şi tipuri de proprietăţi de succes. De asemenea, autorul enumeră paşii necesari pentru achiziţia şi obţinerea unei autorizaţii de construire, precum şi pericolele care pot apărea pe parcurs. Dintre acestea, sunt semnalate corupţia şi situaţia juridică incertă a unor imobile.