Ghidul alegerii mobilierului perfect pentru dormitor sau living (P)

Unul dintre cele mai interesante proiecte de redecorare pe care le putem face este schimbarea mobilierului in dormitor sau in living. Daca in dormitor avem mai multa libertate de alegere, pentru ca este spatiul intim pe care il putem personaliza asa cum dorim, pentru living va trebui sa luam in considerare si confortul oaspetilor.

Mobila dormitor

Desi in dormitor ne putem dezlantui creativitatea, exista cateva limitari pe care trebuie sa le stabilim pentru a ne asigura ca dormitorul este un loc sigur si confortabil. Iata cateva recomandari care merita luate in consideratie cand alegem mobila dormitor:

Stabiliti ce dispozitie doriti sa aveti in dormitor. In timp ce unii oameni isi doresc o camera usoara si vesela, altii prefera ceva mai intunecat si mai sobru, deoarece asa se relaxeaza mai bine. 

Dormitorul trebuie sa se potriveasca cu personalitatea dumneavoastra.

Stabiliti cat de mare doriti sa fie mobila dormitor tinand cont, totodata, de dimensiunile camerei.

Ganditi-va foarte bine daca doriti un dormitor elegant si sobru, sau unul cat mai simplu si mai functional.

Stabiliti bugetul in care sa va incadrati si cat de mult sunteti dispus sa il extindeti. 

Mobila living

Livingul trebuie sa fie un spatiu primitor si confortabil in care sa puteti primi oaspeti, iar ei sa se simta cat mai bine. Daca sunteti in punctul de a schimba mobila living, luati in consideratie urmatoarele recomandari:

Doriti ca livingul sa fie in ton cu dormitorul, sau vreti ceva complet diferit? Este bine sa va ganditi foarte bine inainte. Daca dormitorul este deja mobilat si vreti ca livingul sa fie in acelasi ton, poate fi dificil sa gasiti un mobilier potrivit.

Daca va ganditi ca livingul sa poate fi transformat usor intr-o camera de dormit, luati in consideratie posibilitatea achizitionarii unei canapele extensibile, sau, daca spatiul va permite, un coltar extensibil.

Daca intentionati ca livingul sa fie utilizat si ca loc de servire a mesei, veti avea nevoie de o masa de cel putin 6 persoane si de 6 scaune. 

Stabiliti bugetul in care se va incadrati si o marja pe care sa o puteti depasi.

Ce nu trebuie sa facem cand achizitionam mobilier nou

Indiferent de tipul de mobilier pe care il achizitionam, sunt cateva lucruri care trebuie evitate atunci cand pornim la cumparaturi:

Sa ne lasam purtati de moment si sa facem cumparaturile sub primul impuls. Astfel riscam sa facem achizitii scumpe si poate nerentabile. Cumpararea mobilierului este o investitie pe termen lung si nu trebuie sa ne grabim.

Sa acceptam prima oferta care ne-a placut. Cautati mai multe oferte si comparati preturile si calitatea mobilierului. Este foarte posibil sa gasiti ceva mai convenabil si sa regretati alegerea facuta. Propuneti-va, deci, sa gasiti cel putin 3 oferte, poate si mai multe si abia apoi alegeti una dintre ele.

Sa nu intrebam de transport si montaj. De cele mai multe ori mobilierul vine ambalat in cutii si necesita montaj si, desigur, trebuie transportat la domiciliul dumneavoastra. Unele firme asigura transportul si montajul, altele nu. Cand cereti detalii despre mobilierul care v-a placut, nu uitati sa intrebati de transport si montaj.