Un pensionar australian poate sa considere ca s-a nascut de doua ori, dupa ce a castigat marele premiu la loto, l-a pierdut si apoi l-a castigat din nou, cu ajutorul tribunalului.

Povestea este simpla: omul a cumparat un bilet in 19 septembrie 1995 din Sydney, numai ca, dupa ce a completat numerele, biletul nu a fost validat, intrucat imprimanta nu a functionat corect si l-a tiparit indescifrabil. Nicio problema, australianul a cumparat un bilet nou, aceeasi combinatie de numere si a plecat relaxat cu ideea ca biletul stricat a fost anulat. Fals. Spre ghinionul lui, biletul tiparit corect a fost anulat din baza de date.

In momentul in care a incercat sa ridice cei 1,8 milioane de dolari americani, marele premiu, a aflat ca are in mana un bilet cu combinatia corecta (singurul de altfel) care nu este …validat. Ghinion!

Si totusi – nu.  A dat in judecata NSW Lotteries si pe proprietarul chioscului de unde a cumparat biletul si a asteptat pana cand, zilele acestea, un judecator de la Curtea Suprema i-a dat castig de cauza, pe motiv ca NSW Lotteries se face vinovat de neglijenta si incalcarea unui contract.

Loteria ii va plati pensionarului suma de 1,8 milioane $, exact premiul pe care l-a castigat pe merit in urma cu 13 ani.

Data: 30 ianuarie 2008

Sursa: msnbc