Astfel, UniCredit a inregistrat un profit net de peste doua milioane euro in primul semestru din 2005, in crestere cu 112% fata de aceeasi perioada a anului 2004. De asemenea, portofoliul de credite persoane fizice al bancii a inregistrat in primele sase luni o crestere semnificativa, de peste trei ori in comparatie cu sfarsitul anului 2004.

Tarife noi la trasferurile de bani prin Posta

Posta Romana a modificat din aceasta saptamana algoritmul de calcul pentru tarifarea mandatelor postale, online si e-mandat. Astfel, tarifele percepute pentru mandatul postal vor fi: tariful fix,
3 lei pentru fiecare mandat, la care se adauga 1% din valoarea transmisa. Pentru e-mandat, tariful fix va fi de 6 lei pe mandat plus 1% din valoarea mandatului respectiv, iar pentru cel online, 13 lei plus 1% din valoarea acestuia.
In urma aplicarii noii modalitati de calcul; tarifele au suferit usoare modificari, in plus sau in minus, pentru anumite valori. De exemplu, pentru a transmite o suma de 50 lei, tariful pentru un e-mandat va fi mai mic cu 10 bani (tarif vechi 6,6 lei, tarif nou 6,5 lei), pentru un mandat postal, tariful va fi de 3,5 lei fata de 3,1 lei, in timp ce pentru un mandat online tariful ramane acelasi.

Peste un milion de carduri RZB

Raiffeisen Bank a depasit cifra de un milion de carduri active, aproximativ 15% din numarul total de carduri din sistemul bancar. Raiffeisen Bank are o retea de 760 de ATM-uri si peste 5.300 de EPOS-uri instalate la comercianti. Portofoliul de carduri al bancii inregistreaza o medie de crestere de aproximativ 25.000 de carduri pe luna, din care aproape o treime sunt carduri de credit. “Produsele noastre de carduri, atat de debit, cat si de credit, au avut o evolutie extraordinara in ultimii trei ani. Am pornit, in 2001, de la o baza de circa 70.000 de carduri active”, a spus Steven van Gr