Astfel, pentru depozitele care incep de la 1.500.000 lei, transa de dobanda este Standard si incepe de la 10,5% pe an, pentru depozitele pe o luna, si ajunge pana la 14%, pentru depozitele pe 12 luni, in cazul depozitelor cu plata dobanzii lunar. Transa Premium 25 (25 milioane de lei) are, dobanzi cuprinse intre 12% pe an pentru depozitele pe o luna, si 15%, pentru depozitele pe 12 luni. Pentru depozitele care incep de la 500 de milioane de lei, dobanda porneste de la 15% pentru depozitele pe trei luni pana la 16,5% pe an pentru cele pe 12 luni. Dobanzile se aplica atat la depozitele existente, care se incadreaza in transele respective, cat si la depozitele nou constituite.

Libra a trecut la Broadhurst

Libra Bank a primit avizul Bancii Nationale a Romaniei pentru a-si schimba actionariatul. Potrivit contractului de vanzare-cumparare, avizat de BNR, trei firme detinute de Fondul de Investitii Broadhurst vor prelua un pachet de 54,9% din capitalul social al Libra Bank. Astfel, Electroaparataj va prelua un pachet de 9,5% din actiuni, Romarta Bucuresti 17,3% din actiuni si Romportmet 28,1% din capitalul social al Libra Bank. Noii actionari au decis majorarea capitalului social al bancii prin aport in numerar cu suma de 91,4 miliarde de lei. Pe de alta parte, un grup de societati, Metex, Valmetex, Winmarkt Beta si IMSAT, urmeaza sa solicite aprobarea BNR pentru a deveni actionari al Libra Bank, urmand ca procentul ce va fi detinut de toate cele opt societati sa fie de aproximativ 97% din capitalul bancii. Actiunile vor fi detinute temporar de companiile din portofoliul Broadhurst si vor fi trecute in portofoliul fondurilor de investitii”, a declarat Andrei Siminel, directorul societatii de administrare a fondului.

Cursuri studentesti pe banii ABN Amro Bank

Abn Amro Bank Romania a lansat programul „Valori Europene”, desfasurat in parteneriat cu Academia de Studii Economice, care se adreseaza studentilor din anul trei al facultatii. Programul include cursuri, seminarii interactive etc. Programul isi propune sa ofere studentilor conditii de pregatire in formarea lor ca specialisti bancari.