A devenit un personaj popular din 2003 încoace, de când e patronul clubului de fotbal Steaua. Este exemplul clasic al îmbogăţirii rapide: fără studii superioare, fără muncă prea multă, însă întotdeauna epatând: conduce un Maybach şi şi-a cumpărat un palat în buricul Bucureştiului pe care l-a poleit cu aur. Becali provine dintr-o familie de oieri. Într-un interviu pentru Top 300 Capital povestea că, în scoala primară, era bun la matematică, dar condiţiile în care
A devenit un personaj popular din 2003 încoace, de când e patronul clubului de fotbal Steaua. Este exemplul clasic al îmbogăţirii rapide: fără studii superioare, fără muncă prea multă, însă întotdeauna epatând: conduce un Maybach şi şi-a cumpărat un palat în buricul Bucureştiului pe care l-a poleit cu aur.
Becali provine dintr-o familie de oieri. Într-un interviu pentru Top 300 Capital povestea că, în scoala primară, era bun la matematică, dar condiţiile în care a obţinut diploma de Bacaureat rămân şi acum incerte.
Primii ani după Revoluţie l-au găsit în comerţ: cumpăra blugi din Turcia. Se câştiga atât de bine încât, povesteşte el, a ajuns să ţină banii în curte, sub un celofan. Apoi i-a investit în terenuri ieftine, în jurul Bucureştiului. În prezent, deţine peste 200 de hectare de pământ. A fost bine, cât timp piaţa imobiliară a fost pe val, acum e rău: ceva care nu se vinde nu valorează nimic, spunea Becali, argumentând de ce a sărăcit. În alte afaceri, latifundiarul din Pipera nu s-a dovedit la fel de iscusit. A cumpărat firma de construcţii Arcom, care acum se confruntă cu mari probleme financiare, serele din Leordeni, care nu funcţionează, Avicola Iaşi, pentru care aducea bani acasă şi Uzina Mecanică Drăgăşani- o altă firmă neprofitabilă. De anul trecut, Gigi Becali este europarlamentar, postura de victimă a autorităţilor (care l-au arestat pentru că i-a agresat pe cei care i-au furat maşina) şi asocierea cu Vadim Tudor dovedindu-se reţeta de succes pentru obţinerea unui mandat.
Vezi şi alte personaje importante ale tranziţiei.