Global Finance a incheiat formarea celui de-al 8-lea fond de tip Buy-Out, denumit Fondul Sud-Est European (SEEF), acesta fiind supra-subscris, ajungand la un capital total de 350 milioane euro, informeaza un comunicat al companiei. La capitalizarea fondului au participat atat investitori deja existenti ai Global Finance cat si investitori noi.

SEEF a fost lansat in 2006 si este reprezentativ pentru pozitionarea strategica a Global Finance pe piata sud-est europeana, caracterizata de o crestere rapida intr-un mediu economic stabil, cu risc de afaceri redus. 

Portofoliul de investitori ai fondului cuprinde mari investitori institutionali greci si internationali precum si nume de referinta ale comunitatii de afaceri si a industriei maritime. Strategia de investitii a SEEF se concentreaza pe investitii in companii dinamice care au in plan o dezvoltare regionala. Aceste investitii vor fi de regula realizate prin achizitionarea pachetului majoritar de actiuni, sprijinind astfel in mod real si consistent managementul si planurile de dezvoltare a companiilor respective.  

Sursa: Capital