Timp de două zile, 19 şi 20 octombrie, peste 300 de specialişti ai tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor şi reprezentanţi ai administraţiilor guvernamentale din întreaga lume, îşi vor da întâlnire în Bucureşti, pentru a discuta despre societatatea informaţională.

Global Forum 2009, cel mai important eveniment la nivel mondial în domeniul tehnologiei informaţiei şi al comunicaţiilor, va reuni la Palatul Parlamentului din Bucureşti experţi şi  reprezentanţi la nivel înalt din întreaga lume. Este pentru prima dată când un astfel de eveniment are loc într-o ţară din Europa de Est.

România a devenit ţara organizatoare în urma unei competiţii cu Statele Unite ale Americii, Taiwan şi Elveţia, poziţionând astfel oraşul Bucureşti pe harta mondială a societăţii informaţionale şi creând oportunităţi de parteneriate şi cooperare internaţională pentru stimularea industriei IT&C din întreaga regiune. 

Aflat la cea de-a 18-a ediţie, Global Forum furnizează un cadru propice pentru dezbaterea la nivel internaţional a soluţiilor şi aplicaţiilor din domeniul tehnologiei informaţiei şi a comunicaţiilor în contextul situaţiei economice, politice şi sociale. Temele abordate în cadrul ediţiilor anterioare au inclus promovarea economiei digitale, integrarea soluţiilor IT&C în serviciile pentru comunităţi, informaţia şi inovaţia la baza unei societăţi competitive.

Global Forum a fost creat în 1992 şi a avut loc, până în prezent, în SUA, Franţa, Italia, Belgia, Suedia, Marea Britanie şi Japonia. La precedenta ediţie au participat specialişti din peste 40 de state.

Cele mai noi informaţii despre Global Forum România sunt disponibile la  www.globalforum.ro.