servicii suplimentare ofera?
Liviu Stan: Global aduce in Romania un concept nou de centru comercial profesionist de prezentare si vanzare a materialelor, furniturilor si accesoriilor pentru realizarea la rosu si la cheie a constructiilor civile si industriale, pentru care se ofera si consultanta competenta. Global este un produs inedit si omogen, care se adreseaza prioritar clientilor profesionisti, micilor meseriasi, antreprizelor de constructii, dar este atat de flexibil incat si clientii finali – persoane fizice – pot beneficia de avantajele consilierii si a serviciilor complete. Pe langa consultanta profesionista din partea angajatilor nostri, clientii pot beneficia de o oferta variata de servicii, cum ar fi: asistenta tehnica de specialitate, informatii de ultima ora si tehnologii moderne de implementare a solutiilor, servicii logistice, servicii de creditare etc., precum si servicii post-vanzare, cum ar fi: transport la domiciliu, recomandare de firme de constructii etc.Punand la dispozitia clientilor toate aceste facilitati, ei pot alege astfel solutia optima de implementare pentru proiectele lor.Conceptul pe care Global il aduce pe piata romaneasca este inedit si prin modul in care este structurat centrul comercial. Noutatea consta in faptul ca el nu este un simplu magazin, unde produsele sunt aranjate frumos in rafturi, ci un ansamblu de spatii de expunere si comercializare, unde articolele sunt bine evidentiate si promovate. Un astfel de centru comercial are in componenta sa un show-room elegant si profesionist, un magazin modern si bine structurat si, nu in ultimul rand, un depozit, de unde se pot cumpara produsele solicitate. Suprafata totala acoperita este de circa 15.000 mp, la care se adauga circa 15.000 mp de platforme exterioare pentru depozitare, circulatie si parcari. Daca ar fi sa ne referim la produsele si sistemele pe care noi le oferim, putem afirma ca asiguram clientilor nostri o oferta variata si diversificata, de ultima ora in Europa. Suntem o firma puternica si suntem in masura sa oferim clientilor nostri acele avantaje pe care numai o firma puternica le poate oferi.
Reporter: La cat se ridica investitia intr-un astfel de centru comercial?
Liviu Stan: Investitia unui astfel de centru comercial se ridica pentru inceput la circa cinci milioane de euro.
Reporter: Cand va avea loc inaugurarea primului centru comercial si de ce s-a tinut cont la alegerea locatiei acestuia?
Liviu Stan: Primul centru comercial este construit in zona de nord a Capitalei, respectiv in comuna Pipera si se va inaugura pe 30 octombrie 2004. Am ales aceasta zona, deoarece a cunoscut in ultimii ani o dezvoltare foarte dinamica in ceea ce priveste derularea de proiecte in constructii. Pe viitor, intentionam sa deschidem zece pana la 20 de astfel de centre comerciale. Locatiile le vom alege, bineinteles, dupa finalizarea studiului comandat in acest sens.
Reporter: Scopul Global este „eficientizarea investitiei clientilor” si calitate la preturi bine calculate”. Suna atat de nemteste. Cum se vor materializa aceste concepte in fata clientilor romani?
Liviu Stan: Clientii nostri vor beneficia de o oferta completa atat in ceea ce priveste sistemele, produsele si materialele cele mai potrivite de care au nevoie pentru implementarea proiectelor lor, de o consultanta profesionista si de specialitate, cat si de servicii post-vanzare. Ei nu vor mai fi pusi in situatia de a accesa mai multe canale de informatie, care de multe ori pot crea confuzie, pentru a alege materialele de care au nevoie, sistemele cele mai potrivite pentru a le aplica in proiectul lor, varianta finala pe care si-o doresc. Isi vor economisi timpul si vor scapa de stresul datorat lipsei unei informatii complete si exacte.Vor gasi astfel la noi raspunsurile la intrebarile pe care si le pun in ceea ce priveste constructia sau amenajarea locuintelor sau a spatiilor. Foarte important este faptul ca vor sti foarte clar de la inceput ce costuri presupune derularea proiectului, cat vor costa materialele, manopera etc.Vor detine astfel informatia completa si controlul total asupra derularii intregului proiect. Ei se pot bucura astfel de un produs final bine pus in opera si pot fi siguri ca au ales solutia cea mai buna pentru a obtine o constructie corecta.
Reporter: De ce ati ales acest moment pentru a investi in Romania?
Liviu Stan: Am ales acest moment deoarece piata materialelor de constructii este in plina evolutie si in scurt timp si cu ajutorul nostru va deveni o piata structurata.Producatorii sunt interesati din ce in ce mai mult sa-si vanda produsele nu la intamplare si nici oricum, ci in centre comerciale, care au capacitatea de a le promova si evidentia corect. Oferta noastra, privita ca un pachet intreg, ofera acest avantaj si, mai presus de toate, confera un plus de valoare si insemnatate produselor si sistemelor oferite de producatori. Ei vor fi foarte multumiti ca prin intermediul nostru produsele lor vor fi aplicate si utilizate corect de client, vor fi apreciate mai mult, vor fi garantate mai mult timp, bineinteles toate acestea la un pret corect fata de calitatea pe care o ofera fiecare.
Reporter: In ce consta parteneriatul dintre Interpares Mobau si actionarii romani?
Liviu Stan: Global Real Invest este o societate romano-germana, afiliata concernului european Interpares Mobau si Interbaustoff. Aceasta cooperare reprezinta cel mai mare concern de profesionisti ce activeaza pe piata materialelor de constructii din Europa. El este prezent cu peste 1.200 de centre comerciale in Germania si in tarile vecine acestei tari, stabilind pana in prezent legaturi comerciale cu peste 1.000 de parteneri, care ofera cele mai apreciate produse si sisteme din domeniul materialelor de constructii. Centrele comerciale beneficiaza de un know-how modern, ce se reflecta in toate compartimentele functionale: vanzari – consultanta, marketing, IT, logistica etc. Dar cel mai bine ar fi sa veniti si sa va convingeti personal.