Constructorul auto General Motors a anuntat ca a primit ce-a de-a doua transa a imprumutului din partea Departamentului Trezoreriei din Statele Unite. Suma de 5,4 miliarde de dolari va ajuta compania americana sa isi plateasca datoriile si sa faca fata crizei financiare.

„GM a confirmat ca a primit cea de-a doua transa a imprumutului din partea Departamentului Trezoreriei din Statele Unite”, a declarat Renee Rashid-Merem, purtatoarea de cuvant a companiei.

Fritz Henderson, directorul operational al General Motors, a declarat mari seara ca producatorul auto ar putea ramane fara lichiditati daca nu va primi si restul banilor din partea guvernului SUA.

In decembrie, Departamentului Trezoreriei a aprobat un imprumut de 13,4 miliarde de dolari pentru GM si de 4 milioane de dolari pentru Chrysler, incercand sa salveze in acest fel industria auto nationala.

GM a anuntat, de asemenea, ca in 2008 a vandut 8,35 milioane de unitati, mai putin decat Toyota. In acest fel, GM si-a pierdut pozitia de lider al pietei auto mondiale, pozitie detinuta vreme de 77 de ani.

Sursa: MSNBC