GM Daewoo, numărul trei pe piaţa sud-coreeană a constructorilor de automobile, va rechema peste 58.000 de vehicule din cauza unor defecţiuni de fabricaţie.

GM Daewoo, filiala sud-coreeană a constructorului de automobile american General Motors, a anunţat că va rechema 58.696 de vehicule, fabricate şi vândute sub marca Winstorm, Lancetti Premiere şi Damas, din cauza unor defecţiuni de fabricaţie.

Modelele Winstorm şi Lancetti Premiere sunt cunoscute în Europa sub ca Chevrolet Captiva şi Chevrolet Cruze. Măsura de retragere vizează în special vehiculele vândute în Coreea de Sud, dar ar putea fi extinsă şi asupra vehiculelor vândute în străinătate, potrivit GM Daewoo.

GM va rechema 45.957 de modele Winstorm, 12.604 de unităţi Lacetti Premiere şi 135 de maşini Damas. La maşinile Winstorm, vândute între 2006 şi 2007, s-a detectat o problemă la sistemul de direcţie, iar la modelele Lacetti Premiere vândute anul trecut există o problemă la instalaţia de alimentare. Modelele Damas din 2009 sunt rechemate pentru că nu oferă măsuri suficiente de protecţie împotriva incendiilor.

SURSA: france24.com