Compania americană Lear Corp., producătoare de componente electronice, scaune şi banchete auto, a intrat, azi, sub protecţia legii falimentului, însumând active în valoare de 1,27 miliarde de dolari şi datorii de 4,54 miliarde dolari. Lear depindea în proporţie de 40% de activitatea celor trei mari constructori auto din Detroit (Ford, General Motors şi Chrysler), iar odată cu reducerea substanţială a producţiei acestor companii, datoriile au început să se acumuleze. Totuşi, p
Compania americană Lear Corp., producătoare de componente electronice, scaune şi banchete auto, a intrat, azi, sub protecţia legii falimentului, însumând active în valoare de 1,27 miliarde de dolari şi datorii de 4,54 miliarde dolari.
Lear depindea în proporţie de 40% de activitatea celor trei mari constructori auto din Detroit (Ford, General Motors şi Chrysler), iar odată cu reducerea substanţială a producţiei acestor companii, datoriile au început să se acumuleze.
Totuşi, potrivit Lear, subsidiarele situate în afara Statelor Unite şi Canadei nu vor intra şi ele sub incidenţa capitolului 11 din legea falimentului.
Lear a fost, în anul 2008, numărul 11 pe plan mondial în rândul furnizorilor de componente auto, după vânzări. Acesta este cel mai mare componentist care a dat faliment în acest an.
General Motors era cel mai mare client al Lear, contând pentru circa 23% din totalul comenzilor în anul 2008, adică vânzări în valoare de 13,5 miliarde de dolari.