General Motors (GM) a încheiat un acord preliminar pentru vânzarea brandului Saturn către Penske Automotive Group, al doilea mare grup de dealeri auto din SUA, iar tranzacţia prevede păstrarea a peste 350 de centre de vânzare şi 13.000 de locuri de muncă.

Acordul, care ar putea fi finalizat în trimestrul al treilea, este a doua tranzacţie de acest tip anunţată de GM, după cea referitoare la Hummer, de la declararea falimentului, potrivit Mediafax.

Penske va prelua dreptul de proprietare asupra brandului Saturn, precum şi alte active, în timp ce GM va continua producţia de automobile Saturn Aura, Vue şi Outlook, pe bază de contract, dacă tranzacţia va fi finalizată, au anunţat cele două părţi.

GM a creat Saturn în 1984, pentru a concura vehiculele japoneze în privinţa calităţii şi activităţilor de service. Brandul Saturn a avut o evoluţie nesatisfăcătoare în ultimul deceniu, iar GM a anunţat în februarie că acesta va fi vândut sau desfiinţat.

Grupul a anunţat, marţi, un acord preliminar de vânzare a brandului Hummer către producătorul chinez de echipamente grele Sichuan Tengzhong Heavy Industrial Machinery.

SURSA: Mediafax