Producatorul auto american General Motors a anuntat ca vrea sa isi vanda participatia de 3% pe care o detine in cadrul Suzuki Motor Corp, pentru a-si mari nivelul lichiditatilor si pentru a face fata situatiei dificile in care se afla.

Compania japoneza Suzuki va plati astfel 232 milioane de dolari, sau 1.363 yeni/actiune, pentru a-si recapata pachetul de 3,02% din actiuni.

„Intelegem nevoia General Motors de a-si mari nivelul lichiditatilor si dorinta de a-si vinde participatia pentru a rezista in acest mediu financiar ostil”, a declarat Osamu Suzuki, presedintele Suzuki. „Aceasta miscare nu va avea impact asupra managementului nostru”, a mai adaugat acesta.

Cele doua companii vor continua cooperarea pe pietele emergente si in dezvoltarea de noi tehnologii, a declarat Rick Wagoner, CEO-ul GM.

General Motors a vandut in martie 2006 o participatie de 17,4% din actiunile producatorului auto japonez, pentru 2 miliarde de dolari.

GM, lider de vanzari pe piata amerciana, a fost puternic afectat de crza creditelor si de scaderea puternica a vanzarilor, si mizeaza pe un ajutor suplimentar din partea guvenului pentru a putea supravietui.

Sursa: Bloomberg